Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e239ea77ade310965cf12b5900b11c9d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jääkiekon 15-vuotiaiden Pohjola-leirillä rasistinen välikohtaus – yksi poika lähetettiin kotiin – Uutisalue

Jääkiekon 15-vuotiaiden Pohjola-leirillä rasistinen välikohtaus – yksi poika lähetettiin kotiin

Jääkiekon Pohjola-leirillä sattui viikonloppuna ikävä rasistinen välikohtaus.

Vierumäelle oli kokoontunut reilut 100 tänä vuonna 15 vuotta täyttävää pelaajaa, eli kyse on lupaavimmista vuonna 2007 syntyneistä pojista.

Lauantaina yhden ottelun jälkeisessä loppuverryttelyssä pelaaja loukkasi rasistisesti toista pelaajaa.

Pohjola-leirin johtaja Olli Savikko myöntää, että yksi pelaaja käytti rasistista ilmausta toista pelaajaa kohtaan. Ilmaukseen syyllistynyt pelaaja lähetettiin leiriltä kotiin.

– Tämä oli erittäin ikävä tilanne, mutta toimimme jämäkästi leirin ja Jääkiekkoliiton käytäntöjen mukaisesti. En tarkalleen tiedä, minkälaiset tapahtumat johtivat tällaiseen purkaukseen. Rasismiin liittyvät asiat eivät millään tavalla kuulu meidän arvoihimme, Savikko sanoi.

Pohjola-leirin keskeisiä arvoja ovat toisen pelaajan kunnioittaminen ja se, ettei pelikaveria nimitellä.

Savikon mukaan rasistisen ilmauksen esittäneen pelaajan kanssa keskusteltiin heti, ja pelaaja pyysi loukatulta anteeksi. Lopuksi pelaajat löivät kättä päälle.

– Pelaajien väleihin ei jäänyt mitään, mutta pelkkä anteeksipyyntö ei riittänyt painamaan asiaa villaisella. Rasistisen ilmauksen sanoneen pojan vanhemmat kävivät hakemassa pojan sunnuntaiaamuna kotiin, Savikko sanoo.

Savikko sanoo, että välikohtauksesta keskusteltiin heti Jääkiekkoliiton juniori- ja seuratoimintajohtajan Turkka Tervomaan, nuorten maajoukkueiden GM:n Kimmo Oikarisen sekä alle 16-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajan Matti Tiilikaisen kanssa, mutta jatkotoimista ei heti päätetty.

– Jo se on pojan kannalta iso juttu, että hänet poistettiin leiriltä, Savikko sanoo.

Pohjola-leiriä pidetään yleisesti maajoukkuepolun ensimmäisenä askelmana. Leiriltä valittiin pelaajat ensimmäiseen ikäkausi- eli alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen.

Katkeavatko rasistiseen huuteluun syyllistyneen pojan haaveet maajoukkuepeleistä heti alkuunsa?

– Jos ottaa tästä opikseen, käyttäytyy jatkossa fiksusti, noudattaa ja kunnioittaa Jääkiekkoliiton arvoja ja jos peli kulkee kaukalossa hyvin, eivät katkea. Mutta seuraavassa tapahtumassa hän ei ole mukana, Savikko sanoo viitaten parin viikon päästä odottaviin maaotteluihin Saksaa vastaan.

Source Link is.fi