Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2d250b16dfab6483c06a89cdfa36e388, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jasper Pääkkönen, Valtteri Bottas, Iivo Niskanen ja Chaim Zabludowicz sijoittavat miljonäärin luksuslomakylään – Uutisalue

Jasper Pääkkönen, Valtteri Bottas, Iivo Niskanen ja Chaim Zabludowicz sijoittavat miljonäärin luksuslomakylään

Näyttelijä Jasper Pääkkönen, F1-kuljettaja Valtteri Bottas, hiihdon kolminkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen sekä suomalaismiljardööri Chaim ”Poju” Zabludowicz kuuluvat Joroisiin ensi vuoden helmikuussa avautuvan PihlasResort-luksuslomakylän uusiin sijoittajiin. Lisäksi sijoittajana ovat Jake Aalto Kare Groupistä, sijoittaja Mikko Toivanen, sekä sijoittaja Petri Heino Heino Groupista.

Lomakylän perustajan Pekka Viljakaisen sekä PihlasResort -yhtiön toimitusjohtajan Anna Grotenfelt-Paunosen omistusosuus lomakylää vetävästä yrityksestä on yli puolet. Uudet sijoittajat jakavat toisen puolen.

PihlasResort on saanut nimensä Pihlas-järvestä.

Ilta-Sanomat kertoi elokuussa, että Niskanen, Bottas ja Pääkkönen ovat mukana uusina omistajina.

Lue lisää: Iivo Niskanen ja Valtteri Bottas osakkaiksi luksushankkeeseen – takana Putinin lähipiiriin kuulunut miljonääri

PihlasResort-lomakylä tähtää nimenomaan korkeampaan hintaluokkaan. Toiminnan on tarkoitus alkaa ensi vuoden helmikuussa. Viljakaisen mukaan varauksia on jo tullut, vaikka kohdetta on mainostettu lähinnä avaamalla Facebook-sivut.

Lomakylän huviloissa on kaikissa oma sauna ja hotellitasoiset palvelut concierge-palveluista pesulaan. Vierailla on käytössään esimerkiksi sähköautoja, veneitä ja urheilupaikkoja.

Alueella majoittuvia ja muita vieraita palvelee ympäri vuoden myös à la carte -ravintola.

Hankkeen käynnistäjä Pekka Viljakainen, 50, on yrittäjä ja sijoittaja, joka jo 26-vuotiaana vuonna 1998 ansaitsi satoja miljoonia markkoja myymällä 14-vuotiaana perustamansa it-alan yrityksen silloiselle TietoEnator-jättiyritykselle.

Lisäksi Viljakainen on toiminut takavuosina ex-pääministerin, viime helmikuusta lähtien Venäjän johtavaksi sotahaukaksi profiloituneen Dimitri Medvedevin bisnesneuvonantajana ja istunut Venäjän postin hallituksessa.

Lisäksi hän omistaa 45 prosenttia on Varkaudessa sijaitsevasta Finnforel-kalankasvattamosta. Lisäksi hänellä on myös muun muassa aurinkopaneeleja teollisuudelle tuottava Aii En-yhtiö.

Lomakylän sähkö tuotetaankin kesäisin paljolti aurinkoenergialla. Talvisin tarkoitus on ladata yöllä verkosta pörssihintaan sähköä , joka talletetaan akkuihin ja käytetään päivisin, kun sähkö. Huviloiden lämmitykseen käytetään maalämpöä.

Entiseen aikaan lomakylään olisi todennäköisesti houkuteltu varakkaita venäläisiä. Nyt katseet on toisaalla.

– Johtuen maailmanpolitiikasta Suomi kiinnostaa amerikkalaisia ja eteläeurooppalaisia hirveän paljon, Viljakainen sanoo.

– Olemme saaneet ennakkovarauksia maista, mistä ei tyypillisesti todellakaan tulla Joroisiin. Meillä ei amerikkalaisia, eteläitalialaisia tai brittejä paljon näy. Luulen, että tämä eksotiikka ja jopa Natoon liittyminen lisää kiinnostusta Suomeen.

Myös ilmastonmuutoksesta voi olla etua.

– Kyllä Euroopan kuumeneminen ja kuivuminen johtaa siihen, että hirveän monet eteläeurooppalaiset miettivät, että missä he haluavat olla kesällä, Viljakainen kertoo.

– Se on surullista maapallon kannalta, mutta meidän kannalta sen näkee jo varauksista. Ihmiset lähtevät hellettä pakoon Suomeen ja pohjoiseen. Ne menevät Norjaan ja Ruotsiin, jotka ovat tehneet paljon enemmän markkinointia. Nyt Suomi on lisännyt markkinointityötä. Se kriisi edesauttaa suomalaisen matkailun edistämistä.

Lomakylä työllistää arviolta reilut 20 vakituista työntekijää sekä parhaimmillaan saman verran kausityöntekijöitä. Työntekijöitä on etsitty viime syksystä lähtien.

Hankkeen suurin haaste on Viljakaisen mukaan suomalainen palvelukulttuuri – tai oikeastaan sen puute.

– Todellisuudessa viiden tähden laatu tulee vasta palvelusta. Tiedän, että tämä kommentti ei kaikkia miellytä, mutta lähtökohtaisesti Suomessa ei ole mikään kauhean hyvä hospitality-kulttuuri. Suomessa on hienoja hotelleja, mutta jos vertaat vaikka viiden tähden hotelliin Zürich-järven rannalla, niin se palvelu on täysin käsittämättömän hyvää, Viljakainen sanoo.

Hänen mukaansa korkean laadun takana on palveluasenne. Suomalaista palvelukulttuuria taas jotkut ulkomaalaiset ovat Viljakaisen mukaan pitäneet puisevana ja ankeana, vaikka puitteet olisivatkin hienot.

– Kyse ei ole vain kielitaidosta, sillä voit olla yhtä töykeä englanniksi kuin suomeksikin. Oikea asenne on tärkeä. Tämä epäonnistuu ihan totaalisesti, jos ei saada oikeanlaista palvelukulttuuria aikaiseksi, Viljakainen toteaa.

Source Link is.fi