Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_908a67b01af2ebd08473072d6ad39ec3, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jesse Puljujärven perässä toinenkin suomalainen NHL:ään? Tilastot mykistävät – Uutisalue

Jesse Puljujärven perässä toinenkin suomalainen NHL:ään? Tilastot mykistävät

Suomalaislupaus tekee läpimurtoa Pohjois-Amerikassa.

Täksi kaudeksi Pohjois-Amerikkaan siirtynyt maalivahti Joel Blomqvist on tehnyt loistavaa jälkeä jääkiekon AHL:ssä.

Blomqvist, 22, on koko sarjan toiseksi paras maalivahti päästettyjen maalien keskiarvolla (2,08) mitaten. Nuorukainen torjuu kiekkoja Pittsburghin farmijoukkueessa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsissa.

Huippuvire toi Blomqvistille kutsun AHL:n tähdistötapahtumaan San Joseen. Sarjan tähdistöottelu pelataan paikallista aikaa maanantaina.

Blomqvistin otteet joulukuun puolivälistä tähän päivään häikäisevät. Hän on torjunut 12 ottelussa joista kahdeksassa yli 95 prosentin varmuudella. Yhteensä hänelle on kirjattu 26 peliä.

Takavuosina KHL:ssä vakuuttanut ruotsalaiskonkari Magnus Hellberg, 32, on joutunut tyytymään 16 otteluun ja kakkosvahdin rooliin.

Blomqvistin koko kauden torjuntaprosentti on 92,2. Tilastorivin erikoisuus on, ettei miehellä ole vielä yhtään nollapeliä tällä kaudella.

NHL:n puolella Pittsburghissa vastuuta ovat saaneet Tristan Jarry ja Alex Nedeljkovic, jotka ovat onnistuneet kohtuullisesti. Toistaiseksi taalaliigan ovi näyttäisi pysyvän kiinni Blomqvistille.

Pittsburghin maalivahtivalmentajana toimii Andy Chiodo, joka edusti Suomen-aikoinaan Jokereita, HPK:ta, Kärppiä, Tapparaa, LeKiä ja KalPaa.

– Totta kai he seuraavat pelaamistani, mutta uskon, että minulle halutaan myös antaa rauha keskittyä omaan arkeeni, Blomqvist kommentoi keskusteluyhteyttä NHL:n suuntaan Jatkoajan haastattelussa.

Tristan Jarry on tällä hetkellä Pittsburghin NHL-joukkueen luottovahti. Kuva: Charles LeClaire / Reuters

Myöhään sunnuntaina Wilkes-Barre/Scrantonin AHL-joukkueesta NHL-sopimuksen sai Jesse Puljujärvi.

Blomqvist suuntasi AHL:ään, kun Kärppien pudotuspelikevät vuonna 2022 katkesi puolivälieräsarjan seitsemännessä pelissä Ilvestä vastaan. Tuolloin Blomqvist torjui ensimmäisen ottelunsa farmiliigassa.

Tällä kaudella hän on asettunut pysyvämmin Pohjois-Amerikkaan ja pelaa tulokassopimuksensa ensimmäistä kautta.

Source Link is.fi