Banner Before Header

Jesse Puljujärven valtasi outo tunne, kun kausi ja sopimus loppuivat – ”Mitä tahansa voi sattua, mutta NHL-sopimuksen haluan”

Ei jäänyt Edmonton Oilersille konferenssifinaalisarjasta Coloradoa vastaan seliteltävää. Läntisen konferenssin voittopokaalin napannut Avalanche selätti kevään yllättäjäksi nousseen Edmontonin suoraan neljässä ottelussa ja eteni Stanley Cupin loppuotteluihin ensimmäistä kertaa sitten kesän 2002.

Oilersin suomalaislaituri Jesse Puljujärvi ei lähtenyt selittelemään.

– Colorado on ollut jo pari vuotta lännen parhaimmistoa ja saimme huomata sen. He olivat todella nopea joukkue ja kaikilla tavoin parempia tuossa, ei sille mitään voi. He olivat parempia ja ansaitsivat saamansa maalit ja pomput, Puljujärvi niputtaa.

Sekä Oilersille että Puljujärvelle itselleen matka konferenssin loppuotteluun oli pitkä ja raskas. Joukkueena matkalle mahtui niin kovia nousuja kuin jyrkkiä laskuja sekä muun muassa tammikuussa tullut valmentajan vaihtuminen. Kaikkea tätä vasten kevään kova nousukunto ja Los Angelesin sekä Calgaryn selättäminen pudotuspeleissä, oli joukkueelta kova suoritus.

– Yhdessäkin vaiheessa tarvottiin pitkässä tappioputkessa pudotuspelipaikkojen ulkopuolella. Kyllähän me pitkä tie konferenssifinaaliin tultiin, Puljujärvi jatkoi.

Jesse Puljujärvi tuulettaa maalia yhdessä joukkuekavereiden kanssa.
Puljujärvi sai kauteen hienon alun, mutta loppua kohti meno hiipui muun muassa vastuun vähenemisen takia.Icon Sportswire via Getty Images

Kevät jätti nälän

Puljujärven oma kausi oli etupainotteinen. Voimahyökkääjä sai kaudelle lentävän lähdön sekä pelillisesti että tuloksen valossa ja nousi samalla edmontonilaisyleisön suureksi suosikiksi.

Toisaalta kevätkaudella tankki alkoi kuivua. Pelistä katosivat ensin tehot ja sitten jääaika. Runkosarjassa Puljujärvi teki 65 ottelussa tehot 14+22=36, pudotuspeleissä 16 pelissä 2+1.

Kun summeri oli viimeisen kerran pärähtänyt, Puljujärvi istui pukuhuoneessa hämmentynein tunnelmin.

– Oli todella tyhjä fiilis ja jännä olo, että mitäs nyt. Tuntui, että kausi loppui ihan yhtäkkiä. Outo tunne siitä, että kesä alkaa ja vielä ei ole sopimusta. Eikä koskaan tiedä, mitä tapahtuu.

Kauden jälkeen Puljujärvi suuntasi olkapääleikkaukseen. Leikkauksesta toipuminen kestää 4–6 viikkoa.

Puljujärvi todella pelasi sopimuksensa umpeen, eikä jatkosta Albertassa ole varmuutta. Edmontonilla on käytössään parhaassakin tapauksessa vain kymmenisen miljoonaa taalaa yhdeksään kenttäpelaajaan ja yhteen maalivahtiin.

Puljujärven arvo on varmasti noussut kuluvan kauden aikana, mikä laittaa GM Ken Hollandin tiukkaan tilanteeseen.

Haluaako seura sitoutua Puljujärveen ja maksaa tälle hieman aiempaa enemmän (tällä kaudella 1,45 miljoonaa) vai päästää tästä irti? Puljujärvi on rajoitettu vapaa agentti, joten oikeudet säilyvät Edmontonilla.

Puljujärvi on tietoinen tilanteestaan ja ympärillään ajoittain vellovista siirtohuhuista.

– Vaikea sanoa vielä oikein mitään, mutta NHL-sopimuksen haluan. Katsotaan rauhassa, mihin mennään.

Jesse Puljujärvi pääsi maalin makuun NHL:n pudotuspeleissä.
Kävi mitä kävi, Puljujärvi haluaa NHL-sopimuksen.NHLI via Getty Images

NHL-sopimuksen Puljujärvi varmasti saa, mutta mihin? Etenkin heinäkuun varaustilaisuus on monelle pelaajalle mielenkiintoista aikaa, sillä tilaisuuden ympärillä tehdään usein paljon pelaajakauppoja.

Jos Edmonton ei halua Puljujärveä, selkeitä kehitysaskeleita ottaneelle voimalaiturille löytyy varmasti ottaja, vaikka kevätkausi mollivoittoinen olikin.

– Tämä on kova maailma ja täällä voi sattua mitä tahansa. En tiedä, tulenko tänne enää takaisin vai mitä johtajat sitten lopulta tekevät. Varmasti tätä ajatellen varaustilaisuus on jännää aikaa nähdä, että tapahtuuko jotakin. NHL-sopimus on itselle kuitenkin tärkein juttu. Haluan ehdottomasti jatkaa täällä pelaamista.

Pelaa Puljujärvi alkavalla kaudella missä tahansa, varmaa on, että harjoitusleirille ilmestyy syyskuussa nälkäinen pelaaja. Vaikka Puljujärvi oli monelta osin tyytyväinen kauteensa, päällimmäiseksi jäi nälän tunne.

– Alku oli aika uskomaton, kun sitä nyt miettii. Homma lähti hienosti toimimaan. Loppukaudesta jäikin sitten isosti hampaankoloon. Ei siitä mihinkään pääse, että olisin halunnut olla parempi. Tehopisteitä olisi pitänyt tehdä ja olisin minä halunnut pelata paljon enemmän. Kyllä tämä ison nälän jätti, Puljujärvi totesi.

– Haluan nähdä, että pystyn pelaamaan isossa roolissa koko kauden. Vuosi vuodelta haluan olla parempi ja sitä kohti tässä mennään. Pitkä ja kiva kausi tämäkin oli, muta kyllähän tässä paljon oppiakin sai.

Kesää Puljujärvi aikoo viettää tuttuun tapaan Oulun seudulla. Siellä hän pääsee mukaan tuttuun NHL-miesten harjoitusryhmään muun muassa Sebastian Ahon, Janne Kuokkasen, Markus Nutivaaran, Jani Hakanpään ja Niko Mikkolan kanssa.

– Kiva päästä jätkien kanssa touhuamaan, meillä oli viime kesänäkin todella hauskaa.

NHL-kauden huipentavat ottelut, mukaan lukien kaikki Stanley Cup -finaalit nähdään suorina lähetyksinä Ylen kanavilla.

Lue myös:

Sebastian Aho avaa rajun pettymyksen taustat ja ruoskii itseään – ”Pitää muistaa, miltä häviäminen tuntuu ja oppia vihaamaan sitä tunnetta”

Aleksandr Ovetshkinin ja voimistelutähden yhteiskuva vihastutti – syynä on Putinin nuorisojärjestö, joka käyttää urheilua avoimesti hyväkseen

Source Link yle.fi