Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d2f189561ae9d4d6a59f8762140d5697, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Jesse Puljujärvi erikoisessa tilanteessa – näin kommentoi Kärpät – Uutisalue

Jesse Puljujärvi erikoisessa tilanteessa – näin kommentoi Kärpät

Isosta operaatiosta toipuvalla Jesse Puljujärvellä ei ole joukkuetta. Onko paluu Kärppiin vaihtoehto?

Kiekkotähti Jesse Puljujärven, 25, tilanne puhuttaa. Viime vuodet NHL:ssä pelannut Puljujärvi on ilman sopimusta. Tulevaisuus on muutenkin auki.

Puljujärven molemmat lonkat leikattiin kesäkuun lopussa. Yleensä näin massiivisesta operaatiosta toipumisaika täyteen pelikuntoon kestää vähintään puoli vuotta. Tässä tapauksessa se tarkoittaisi liki vuodenvaihdetta.

Ruotsalaislehti Aftonbladet uutisoi hiljattain, että maan pääsarjaan täksi kaudeksi noussut perinteikäs MoDo olisi kiinnostunut pestaamaan Puljujärven.

Jos Puljujärvi palaisi toipumisensa jälkeen hakemaan jälleen vauhtia Euroopan kaukaloista, Oulun Kärppiä tuskin voisi sivuuttaa vaihtoehdoista.

Kärppien kehitysjohtaja ja urheilupuolen asioista ”virkaa tekevänä” urheilujohtajana kesän ajan vastannut vastannut Lasse Kukkonen sanoo, ettei Kärpät ole käynyt Puljujärven kanssa keskusteluja alkavaan kauteen liittyen.

– Jesse tietää tietenkin myös sen, että jos joskus sellainen tilanne tulee, niin kotiin pääsee aina, Kukkonen sanoi hiljattain SM-liigan alumniottelun yhteydessä.

– Tiedän sen verran hänen tavoitteestaan, että ura on varmasti vielä Pohjois-Amerikassa. Annetaan Jessen laittaa nyt ensin kroppa kuntoon.

Puljujärvi palasi ensimmäisten NHL-vuosiensa jälkeen Kärppiin kaudeksi 2019–20. Hän pelasi oululaisseurassa myös syksyllä 2020, kun NHL oli koronatauolla. Kuva: Joonas Salli

Puljujärvi on pelannut NHL:ssä kuuden kauden aikana jo reilusti yli 300 ottelua. Entisen suurlupauksen ura taalajäillä on kuitenkin ollut melkoista vuoristorataa.

Viime kaudella oli jälleen luisun vuoro. Puljujärvi ajautui umpikujaan Edmontonissa. Keväällä hänet kaupattiin Carolinaan, jossa homma ei kuitenkaan alkanut toimia. Kauden päätteeksi Carolina ei tarjonnut Puljujärvelle sopimusta, joten hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Suomalaishyökkääjän kesän lonkkaleikkaus ja epävarma terveystilanne huomioiden on vielä täysin auki, onko mikään NHL-seura kiinnostunut pestaamaan häntä alkavaksi kaudeksi vai joutuuko Puljujärvi hakemaan ”välikaudella” uuden vauhdin Euroopasta.

– Onhan tässä aika kriittiset hetket käsillä, että mihin suuntaan ura tästä lähtee. Jos sopimustarjouksia ei tule, niin sitten ei tule. Ollaan sitten vapaita agentteja. Tärkeintä on nyt saada kroppa kuntoon ja pystyä taas joskus pelaamaan huipputasolla, Puljujärvi sanoi Ylelle kesä-heinäkuun vaihteessa.

Jos eteen tulee tilanne, ettei Puljujärvi saa tänä syksynä tarjouksia NHL:stä ja olisi esimerkiksi marras-joulukuussa kiinnostunut tulemaan Kärppiin, ovatko Raksilan ovet auki?

– Niin kuin sanoin, ei ole käyty mitään keskustelua. Mutta niin kauan kun hänellä ei ole sopimusta muualle, niin kaikki on mahdollista, Kukkonen sanoo.

– Emme ole laskeneet, olisiko Jesselle paikkaa vaikkapa joulukuussa. Jos Jesse haluaa, paikka löytyy aina, mutta uskon hyvin vahvasti, että Jesse pelaa pitkään Pohjois-Amerikassa.

Kärppien pelaajalegenda Lasse Kukkonen aloittaa nyt toisen kautensa Kärppien kehitysjohtajana. Kesän ajan hän on hoidellut myös urheilujohtajan hommia. Kuva: Antti J. Leinonen

SM-liigakausi alkaa runsaan parin viikon kuluttua, mutta Kärppien taustaryhmässä on edelleen urheilujohtajan paikka täyttämättä.

Pitkään pestiä hoidellut Harri Aho lähti kesällä SaiPaan, eikä Kärpät ole ilmoittanut uudesta urheilujohtajasta.

– Haku on edelleen auki. Olemme sen suhteen paljon pidemmällä kuin keväällä, Kukkonen sanoo.

Kehitysjohtaja Kukkonen kertoo hoidelleensa urheilujohtajan tehtäviä toistaiseksi.

– Toivottavasti saamme urheilujohtajan mahdollisimman nopeasti, mutta näissä asioissa on kaksi osapuolta ja pitää löytää yhteiset sävelet. Yritämme löytää pitkäaikaisen ratkaisun.

– Uskon, että maali on näkyvissä. Toivottavasti ainakin, Kukkonen sanoo.

Source Link is.fi