Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6cb0abb13a5786e375a9b04369ee8b90, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Jesse Puljujärvi pääsi taas superketjuun ja tehoille – ketjuruletti villinä Edmontonissa – Uutisalue

Kolmen ottelun ajan Edmontonin kolmosketjussa hyökännyt Jesse Puljujärvi, 23, oli palautettu jälleen kärkiketjuihin, kun Oilers vieraili Seattlessa perjantain kierroksella.

Oilers kokeili jälleen uusia kombinaatioita, sillä Puljujärvi oli asetettu ensi kertaa tällä kaudella Ryan Nugent-Hopkinsin ja Leon Draisaitlin rinnalle.

Heti avauserässä Puljujärvelle avautui kaksi huipputilaisuutta maalintekoon, mutta torniolainen ei näitä onnistunut hyödyntämään.

Ensimmäiselle erätauolle mentiin Seattlen 2–1-johdossa, kun Joonas Donskoi syötti kotijoukkueen johtomaalin.

Toisessa erässä Puljujärvi nappasi syöttöpisteen puolustaja Evan Bouchardin 2–2-tasoitukseen pohjustamalla maalin vahvalla kulmapelillään.

Kraken karkasi kuitenkin vielä ennen toista erätaukoa 4–2-johtoon, ja päätöserään Oilersin päävalmentaja Dave Tippett sekoitteli taas ketjujaan.

Tällä kertaa ykkösnyrkki lyötiin jo aiemmin tältä kaudelta tuttuun muotoon Draisaitl–Connor McDavid–Puljujärvi.

McDavid onnistui nostamaan Edmontonin vielä maalin päähän, mutta Seattle kesti vieraiden tasoitusjahdin ja otti voiton maalein 4–3.

Donskoi sai Seattlen riveissä vastuuta niin yli- kuin alivoimissa.

Yhden syöttöpisteen napannut Puljujärvi kellotti jääaikaa 14.21 minuuttia. Puljujärven kauden 22 ottelun pistesaldo on nyt lukemissa 7+11=18.

Krakenin kärkiketjussa lähes 19 minuuttia viilettänyt Donskoi jahtaa yhä kauden avausmaaliaan, mutta kasassa on jo 12 syöttöpistettä.

Edmontonin takalinjoilla toisen NHL-ottelunsa luuti puolustaja Markus Niemeläinen, 23, jolle peliaikaa kertyi vajaat 14 minuuttia.

Oilersin puolustus on tällä hetkellä pahasti siipirikkoinen sille ykköspakki Narnell Nursen lisäksi Duncan Keith on loukkaantuneen ja Cody Ceci koronaprotokollassa.

Seattle on päässyt viime aikoina tappiokierteensä jälkeen vahvaan iskuun. Seitsemästä viime ottelustaan se on voittanut nyt viisi.

Suomalaisten pistepörssi

1. Mikael Granlund, Nashville 5+20=25 (23 ott.)

2. Sebastian Aho, Carolina 10+12=22 (22)

3. Mikko Rantanen, Colorado 10+9=19 (17)

4. Jesse Puljujärvi, Edmonton 7+11=18 (22)

5. Aleksander Barkov, Florida 9+8=17 (15)

6. Miro Heiskanen, Dallas 3+13=16 (21)

7. Roope Hintz, Dallas 10+5=15 (21)

8. Teuvo Teräväinen, Carolina 4+11=15 (22)

9. Kasperi Kapanen, Pittsburgh 5+9=14 (23)

10. Joonas Donskoi, Seattle 0+12=12 (24)

Perjantain NHL-kierros

New York Rangers–San Jose Sharks 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)

Winnipeg Jets–New Jersey Devils 8–4 (3–2, 3–2, 2–0) W: Kristian Vesalainen 1+0, N: Janne Kuokkanen 0+1

Arizona Coyotes–Vegas Golden Knights 1–7 (1–2, 0–4, 0–1)

Anaheim Ducks–Calgary Flames 3–4 vl. (0–0, 2–3, 1–0, 0–1)

Seattle Kraken–Edmonton Oilers 4–3 (2–1, 2–1, 0–1) S: Joonas Donskoi 0+1, E: Jesse Puljujärvi 0+1