Banner Before Header

Jesse Puljujärvi teki taas komean maalin, ennätyslukemat paukkuivat – Aleksander Barkov nousi Floridan ykköspyssyksi ohi Olli Jokisen

Detroit ja Edmonton kohtasivat NHL:ssä yli kahden vuoden tauon jälkeen.

Kauden paremmin kuin kertaakaan seurahistoriassaan aloittanut Oilers kärsi 11. ottelussaan vasta toisen tappionsa, kun Red Wings oli parempi kotijäällään 4–2.

Kovassa vireessä oleva Jesse Puljujärvi teki toisen vieraiden maaleista.

Detroit siirtyi toisen erän loppupuolella jo 3–0-johtoon uransa toista NHL-ottelua pelanneen Oilersin maalivahdin Stuart Skinnerin emämunauksen avittamana.

Puljujärvi aloitti Edmontonin kirin toisen erän päätösminuutilla kauden kuudennella maalillaan.

Puljujärvi lähti polkemaan kiekon kanssa puolustusalueelta, karisti luisteluvoimallaan varjostajat kannoilta ja tulitti rannelaukauksen vastustamattomasti ohi Alex Nedeljkovicin.

Heti päätöserän alussa Puljujärven ketjukaveri Connor McDavid nosti vieraat jo maalin päähän.

Oilers jahtasi tasoitusta läpi kolmannen erän siinä kuitenkaan onnistumatta. Detroitin nuori puolustajakomeetta Moritz Seider sinetöi loppuluvut lopussa tyhjiin.

Viisi kertaa maalia kohti laukonut Puljujärvi kellotti ykkösketjussa peliaikaa hurjat 22.27 minuuttia, mikä rikkoi hänen NHL-uransa aiemman peliaikaennätyksen lähes kahdella minuutilla.

Puljujärvi on tehnyt 11 ottelussa nyt tehot 6+7=13.

Barkovista ennätysmies

Suomalaisista Puljujärveä enemmän pisteitä ja maaleja on tehnyt vain Floridan Aleksander Barkov (12 ott, 8+6=14), joka viimeisteli kauden kahdeksannen osumansa vierasottelussa New Jersey Devilsiä vastaan.

Barkovin toisen erän alussa tekemä 2–2-tasoitus jäi kuitenkin Floridalle lopulta laihaksi lohduksi. Devils vei ottelun nimiinsä päätöserän kolmen maalin siivittämänä selvin luvuin 7–3.

Devilsin pisterohmu oli tehot 1+2 tehnyt puolustajalupaus Ty Smith, 20.

Kauden 11:sta ensimmäisestä ottelustaan pisteitä kerännyt Panthers jäi toista päivää putkeen ilman sarjapisteitä.

Tiistain maalillaan Barkov nousi yksin Floridan seurahistorian kaikkien aikojen maalitilaston kärkeen ohi pitkälle toistakymmentä vuotta ykköspyssynä paistatelleen Olli Jokisen.

Se ei tamperelaista ottelun jälkeen juuri lämmittänyt.

– Juuri nyt on vaikeaa. Tappio kirpaisee. Emme esiintyneet haluamallamme tavalla. Kaikki ajatukset ovat nyt siinä, Barkov sanoi.

Barkovilla on pantteripaidassa kasassa nyt 189 runkosarjamaalia, Jokisella 188. Tilaston kolmantena on Jonathan Huberdeau 171 osumalla.

Tiistain NHL-kierros

Detroit Red Wings–Edmonton Oilers 4–2 (1–0, 2–1, 1–1) E: Jesse Puljujärvi 1+0

New Jersey Devils–Florida Panthers 7–3 (2–1, 2–2, 3–0) F: Aleksander Barkov 1+0

Boston Bruins–Ottawa Senators 3–2 (0–1, 3–1, 0–0)

Montreal Canadiens–Los Angeles Kings 2–3 ja. (1–0, 0–1, 1–1, 0–1) M: Artturi Lehkonen 0+2

Tampa Bay Lightning–Carolina Hurricanes 1–2 ja. (0–0, 1–0, 0–1, 0–1) C: Teuvo Teräväinen 1+0, Sebastian Aho 0+1

Winnipeg Jets–St. Louis Blues 2–3 vl. (0–1, 1–0, 1–1, 0–1)

Chicago Blackhawks–Pittsburgh Penguins 3–2 vl. (0–0, 2–0, 0–2, 1–0)

Calgary Flames–San Jose Sharks 1–4 (0–0, 1–1, 0–3) S: Santeri Hatakka 0+1

Vancouver Canucks–Anaheim Ducks 2–3 ja. (0–1, 0–0, 2–1, 0–1)

Vegas Golden Knights–Seattle Kraken 4–2 (1–1, 1–1, 2–0) S: Joonas Donskoi 0+1