Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_def4969ffc81097f7caaa675c4f5fc9c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Joe Bidenin kodista löytyi lisää arkaluontoisia asiakirjoja – Uutisalue

Joe Bidenin kodista löytyi lisää arkaluontoisia asiakirjoja

Asiakirjakohu on Bidenille äärimmäisen kiusallinen, sillä hän on aiemmin arvostellut edeltäjäänsä Donald Trumpia salaisen materiaalin vastuuttomasta säilyttämisestä Mar-a-Lagon asunnolla.

Turvaluokiteltuja asiakirjoja löytyi Joe Bidenin kodista jo viime viikolla. Kuva: Shutterstock/All Over Press

Yhdysvaltain oikeusministeriön tutkijat ovat löytäneet presidentti Joe Bidenin kodista kuusi uutta salaiseksi luokiteltua asiakirjaa.

Asiasta kertoo Bidenin asianajaja. Hänen mukaansa Biden pyysi oikeusministeriön edustajia tutkimaan koko kotinsa Delawaressa sen varalta, että asunnosta löytyisi mahdollisesti uusia turvaluokiteltuja asiakirjoja. Perjantaina tehdyssä etsinnässä löytyi asiakirjoja, joista osa on ajalta, jolloin Biden toimi presidentti Barack Obaman varapresidenttinä. Lisäksi tutkijat löysivät asiakirjoja ajalta, jolloin Biden toimi senaattorina.

Asiakirjojen etsintöjen aikana presidentti ja hänen puolisonsa eivät olleet kotona, kertoo asianajaja.

Turvaluokiteltuja asiakirjoja löytyi Bidenin kodista jo viime viikolla. Aiemmin kymmenen asiakirjaa löytyi presidentin entisestä toimistosta Washingtonissa.

Yhdysvaltain oikeusministeri Merrick Garland on asettanut erikoissyyttäjän tutkimaan asiakirjalöytöjä.

Asiakirjakohu on Bidenille äärimmäisen kiusallinen, sillä hän on aiemmin arvostellut edeltäjäänsä Donald Trumpia salaisen materiaalin vastuuttomasta säilyttämisestä Mar-a-Lagon asunnolla.

Lähteet: Reuters, AP

Source Link yle.fi