Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2397b4f88cb8a4014ad2843038c88809, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Joel Naukkarinen rysäytti taas maailman­ennätyksen – Uutisalue

Joel Naukkarinen rysäytti taas maailman­ennätyksen

Joel Naukkarinen valmistautuu sisäsoudun MM-kisoihin ME-tuloksella.

Suomen ykkössisäsoutaja Joel Naukkarinen teki jälleen uuden maailmanennätyksen sisäsoudun maratonilla. Tällä kertaa ennätyssuoritus tapahtui niin sanotuilla slaideilla, joita käytetään soutulaitteen alla tuomaan tunne lähemmäs vedessä soutamista, tiedotteessa todetaan.

Naukkarisen maratonennätys syntyi ajalla 2.18.54,8. Aiempi maailmanennätys oli ratasoudun olympiahopeamitalistin ja maailmanmestarin, Kiinan Liang Zhangin vuonna 2021 soutama 2.19.20,8.

– Tämä oli erinomainen kenraaliharjoitus muutaman viikon päästä käytäviin sisäsoudun MM-kisoihin. Siellä tulee viisi kilpailusuoritusta kahden päivän aikana, joten kestävyyttä tarvitaan, Naukkarinen toteaa tiedotteessa.

Naukkarisella on myös ilman slaideja tehty maailmanennätys. Hän souti tammikuussa ajan 2.20.06,9.

Sisäsoudun maailmanmestaruudet ratkotaan kahden viikon kuluttua, 23.-24. helmikuuta, Tšekin pääkaupungissa Prahassa. Naukkarinen on Versa Challenge -kilpailumuodon hallitseva maailmanmestari.

Soutajana ja lääkärinä tunnettu Naukkarinen palasi juuri kolmen viikon harjoitusleiriltä Italian Gaviratesta, jossa hän oli valmistautumassa tuleviin olympiakarsintoihin.

– Oli tärkeää päästä soutamaan vesillä, kun Kymijoki on valitettavasti liian jäässä. Viime viikolla kertyi 36 tuntia treeniä, mistä tiesin, että kestävyyteni on parantunut entisestään, Naukkarinen kertoo tiedotteessa.

Takon Soutajia edustava Naukkarinen on kymmenkertainen sisäsoudun MM-mitalisti ja nelinkertainen EM-mitalisti. Naukkarinen on myös coastal-soudun arvokisamitalisti, sillä hän ylsi MM-pronssille vuonna 2022.

Naukkarinen on Suomen kärkinimiä olympialuokkien soudussa, ja hän on ilmoittanut tavoittelevansa paikkaa ensi kesänä järjestettäviin Pariisin olympialaisiin.

Source Link is.fi