Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_20efbdbbdef632f734734c718a06e022, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
John Chayka sai 26-vuotiaana huippupestin NHL:stä: kauhistui, kärsi ”huijarisyndroomasta” ja lähti kohun saattelemana – rikkoi nyt hiljaisuuden – Uutisalue

John Chayka sai 26-vuotiaana huippupestin NHL:stä: kauhistui, kärsi ”huijarisyndroomasta” ja lähti kohun saattelemana – rikkoi nyt hiljaisuuden

John Chayka oli 26-vuotias toukokuussa 2016, kun hänet palkattiin Arizona Coyotesin GM:ksi.

Se oli monien mielestä liikaa liian nopeasti nuorelle miehelle.

Nelisen vuotta pestissään ollut Chayka myöntää nyt, että hän oli huippupestin saatuaan iloisen sijasta kauhuissaan.

– Olin epävarmempi ja ahdistuneempi kuin koskaan, Chayka kirjoittaa Sporticossa.

Hän sanoo, ettei tuolloin tajunnut kärsivänsä tilasta, jota psykologit kuvailevat huijarisyndroomaksi.

– Se vaivaa tyypillisesti menestyjiä, jotka eivät usko menestyksensä johtuneen heidän omista kyvyistään vaan valtavasta tuurista.

Ihminen tuntee olevansa huijari, jonka kohtalo on epäonnistuminen, vaikka kaikki merkit osoittaisivat päinvastaiseen.

Chayka ei juurikaan enempää käsittele tekstissään vaikeuksiaan vaan sanoo, että hänen epäilyksensä ja epävarmuutensa, luonnolliset pelot, osoittautuivat vahvuudeksi. Hän katselee NHL-pestiään opettavaisena ajanjaksona.

Chaykan mukaan suurin oppi, jonka hän Arizonassa sai, oli se, että ”johtaminen on vaikeaa. Ja se on ok.”

– Minun aikanani yhdessä toisen nuoren johtajan, seuran puheenjohtajan Ahron Cohenin kanssa Coyotes teki seuraennätykset lipunmyynnissä, tv-katsojamäärissä, yrityskumppanuuksissa ja hyväntekeväisyyslahjoituksissa.

– Saavutusten takana ei ollut mitään taikoja, vaan saavutimme tavoitteemme käärimällä hihat ja johtamalla, Chayka kirjoittaa ja muistuttaa myös Coyotesin palanneen hänen johdollaan NHL:n pudotuspeleihin kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

NHL-GM:ksi Chayka nousi jääkiekon data-analytiikkapuolelta. Hän kirjoittaa nyt ihmisjohtamisen tärkeydestä. Ravintolabisneksessä mukana oleva Chayka sanoo, että se, mitä hän Coyotesissa oppi, pätee pitkälti kaikkeen yritystoimintaan.

–Jääkiekossa, pikaravintoloissa ja elämässä olen oppinut uudestaan ja uudestaan, että todellinen johtaja investoi ihmisiin. Empatia ja myötätunto ovat kilpailuetu, voin luvata sen.

Chayka lähti Coyotesista kohun saattelemana 26.7.2020 vain päivää ennen koronapandemian viivästyttämien pudotuspelien alkua.

Hän kertoo sittemmin kieltäytyneensä useista haastattelupyynnöistä.

– Totuus on, että se oli rankkaa. Kuten kenen tahansa hyvän johtajan, minun täytyi tehdä kova päätös. Tämä oli minulle ja perheelleni oikein. Johtajat arvioidaan viime kädessä heidän voittojensa kautta, mutta heidän täytyy myös tietää, milloin on aika mennä eteenpäin. Niin minäkin tein.

Lue lisää: NHL:n mätäpaise kaaoksessa, sotku paisuu entisestään – hurjia paljastuksia kulissien takaa

Chayka oli viime vuoden loppuun asti toimintakiellossa NHL:ssä. Hänen kerrottiin hakeneen sääntöjenvastaisesti töitä toisista NHL-seuroista ollessaan Arizonan GM.

Arizona on tällä hetkellä NHL:n jumbojoukkue voitettuaan 33 ottelustaan vain seitsemän. Coyotesin maaliero on -56.

Source Link is.fi