Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6bfd7238b2b2c0e1f9d602f245b37505, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Juha Mieto raivostui hirvimiehille – legendaarinen reissu ”Mietaan” kanssa jaksaa naurattaa olympiamitalisti Kari Ristasta – Uutisalue

Juha Mieto raivostui hirvimiehille – legendaarinen reissu ”Mietaan” kanssa jaksaa naurattaa olympiamitalisti Kari Ristasta

Imatra

SM-hiihdoissa törmää usein takavuosien suomalaisiin hiihtosuuruksiin, eivätkä nyt viikonloppuna käydyt Imatran kisat tehneet poikkeusta.

Ei tosin olisi etukäteen uskonut, että Ukinniemen stadionin ylipäätään vähäisen katsojakapasiteetin seasta bongaisi nimenomaan Kari Ristasen, Sarajevon 1984 olympialaisten viestipronssimitalistin ja Lahden 1989 MM-kisojen viestihopeamitalistin.

– Edellisen kerran olin SM-kisoissa paikalla Jämijärven (2015) kisoissa, joissa toimin kisakuuluttajana, eli on tosiaan harvinaista, että minut löytää näistä karkeloista, Ristanen, 63, kertoo.

– Olimme nyt muutenkin tulossa ensi viikoksi lomalle Imatralle, joten ajattelin, että samallahan se olisi kiva nähdä pitkästä aikaa SM-kisat paikan päällä.

Loimaalla nykyisin asuva ja maatalousalalla tuotantosuunnittelijana työskentelevä Ristanen kuitenkin seuraa hiihtoa edelleen säännöllisesti.

– Katson tv-lähetykset aina kuin mahdollista, ja lisäksi luen kattavasti hiihtojuttuja lehdistä. Radiostakin seuraan kisoja, eli kyllä minä kiinnostunut olen, maailmancupissa taannoin kaksi kakkossijaa napannut Ristanen sanoo.

– Ja on minulla nyt suksetkin mukana, eli hiihtolenkille lähden heti kuin ehdin.

Kari Ristanen seurasi Imatran SM-hiihtoja poikansa Antin kanssa.

Hiihdosta ja juoksemisesta innostuneen Antti-poikansa sekä vaimonsa kanssa kisoja seurannut Ristanen uskoo suomalaishiihtäjien mitalisaumoihin Pekingin olympialaisissa helmikuussa.

– Mitalinäkymää on useammalla matkalla. Suomen maastohiihdon taso on tällä hetkellä jonkin verran parempi kuin ennen kauden alkua uskoin.

Takavuosien lukemattomat hiihtotarinat eivät unohdu. Niiden muistelemisesta Ristanen innostui myös nyt kisatapahtumien seuraamisen lomassa.

Toimittajan aloitteesta käsittelyyn otettiin erityisesti tapaus 1980-luvun alkupuolelta, jolloin miesten maajoukkuehiihtäjät olivat leirillä Lapissa.

– Ylläksellä oli silloin tosi vähän lunta, ja meidänkin oli ajettava sellaiset 15–20 kilometriä toisaalle löytääksemme metsätieltä edes siedettävässä kunnossa olleen latupohjan, Ristanen aloittaa.

Kun maajoukkuemiehet ykköstykkinsä Juha Miedon johdolla olivat hiihdelleet aikansa, yhtäkkiä tielle oli ”jostain kummasta” ilmestynyt farmari-Lada.

– Se oli joku hirviporukka, joka sillä tielle kurvasi. Siinä oli se ongelma, että sillä Ladalla he suttasivat ainoan latumme piloille, ja siitäkös ”Jussi” (Mieto) riemastui. Hänellä paloivat totaalisesti käämit, Ristanen muistelee naurahdellen.

– Ladan nähtyään Jussi huusi, että perkele, ja lähti raivopäisenä hiihtämään sitä kiinni. Mitä ehdin nopeasti nähdä, niin Ladassa istuneiden miesten ilmeet olivat pelokkaita. Onneksi Jussi ei saanut autoa kiinni, tiedä mitä siinä olisi sattunut, hän jatkaa räkättäen.

Juha Mieto ja Kari Ristanen Sarajevon olympialaisissa vuonna 1984.

Source Link is.fi