Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_436cec640867e0200d95f6308e039e7b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Juhlakohun keskelle joutunut Boris Johnson joutui parlamentin grillattavaksi – pyysi anteeksi – Uutisalue

Juhlakohun keskelle joutunut Boris Johnson joutui parlamentin grillattavaksi – pyysi anteeksi

Britannian pääministeri Boris Johnson joutui keskiviikkona puolustamaan asemaansa juhlakohun jälkeen maan parlamentissa.

Parlamentille iltapäivällä Suomen aikaa puhunut Johnson pyysi heti alkuun anteeksi tapahtunutta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Johnson myönsi osallistuneensa kyseisiin juhliin. Hän tunnusti tehneensä virheen, mutta väitti myös luulleensa, että kyseessä oli työhön liittyvä tilaisuus.

– Menin puutarhaan kuuden jälkeen kiittääkseni henkilökuntaa ennen kuin palasin toimistooni 25 minuuttia myöhemmin jatkaakseni töitä, Johnson lausui uutistoimisto Reutersin mukaan.

Kohu pääministerin ympärillä otti kovia kierroksia aiemmin tällä viikolla, kun ITV News kertoi saaneensa haltuunsa sähköpostiviestin, joka osoitti, että pääministerin virka-asunnon Downing Street 10:n henkilökunta kutsuttiin puutarhajuhliin vuonna 2020 maanlaajuisen korona-lockdownin aikana.

Lue lisää: Sähkö­posti­viesti osoittaa: Boris Johnsonin avustaja kutsui virka-asunnon henkilö­kunnan puu­tarha­juhliin lockdownin aikana – ”Tuokaa omat juomanne”

ITV:n tietojen mukaan noin 40 henkilökunnan jäsentä kokoontui 20. toukokuuta vuonna 2020 Lontoossa sijaitsevan virka-asunnon puutarhaan tuona iltana syömään piknik-ruokaa ja juomaan.

Silminnäkijöiden mukaan joukossa olivat pääministeri Johnson ja hänen Carrie-vaimonsa, mutta Johnson ei ollut ennen tätä päivää suostunut kommentoimaan sanallakaan juhlakohua tai sitä, oliko hän itse paikalla.

Opposition johtaja Keir Starmer vaati Johnsonin eroa ja sanoi, että kansa pitää häntä valehtelijana.

– Juhlat ovat ohi, pääministeri. Ainoa kysymys on, saako hän potkut Britannian kansalta tai saako hän potkut puolueeltaan vai aikooko hän toimia oikein ja erota.

Lue lisää: Guardian: Boris Johnson nautti henkilökuntansa kanssa viiniä ja juustoja ilman turvavälejä keskellä tiukkoja koronarajoituksia

Opposition lisäksi myös jotkut Johnsonin edustamasta konservatiivipuolueesta ovat Reutersin mukaan kyseenalaistaneet pääministerin aseman ja vaatineet tämän eroa, koska tämän katsotaan rikkoneen oman hallituksensa säätämiä tiukkoja rajoituksia, joilla pyrittiin estämään koronaviruksen leviämistä.

– Hänen selviytymisensä on tällä hetkellä vaakalaudalla, luonnehti tapauksen arkaluonteisuuden vuoksi nimettömänä pysyttelevä konservatiivilähde Reutersin mukaan tilanteen vakavuutta ennen keskiviikon istuntoa.

Source Link is.fi