Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0b97733d5b688cc329d7419ff2af795c, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0

Warning: Cannot modify header information - headers already sent in /home/u4578291/uutisalue.news/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/Buffer/class-cache.php on line 157
Juupajoen ampumatapauksen uhri on kolmikymppinen nainen – rikosnimikkeinä muun muassa murhan ja tapon yritys – Uutisalue
Banner Before Header

Juupajoen ampumatapauksen uhri on kolmikymppinen nainen – rikosnimikkeinä muun muassa murhan ja tapon yritys

Tapauksessa epäilty mies kuoli iltapäivällä, kun poliisi käytti asetta epäillyn pysäytystilanteessa. Uhri ja rikoksesta epäilty tunsivat toisensa.

Ruskeaan puuoveen on teipattu poliisin tarra.

Keskusrikospoliisin mukaan epäillyn väkivallanteon epäilty ja uhri tunsivat toisensa ennalta. Kuva: Matias Väänänen / Yle

Juupajoen väkivaltarikoksen uhri on vuonna 1991 syntyinen nainen, joka loukkaantui tilanteessa erittäin vakavasti. Rikoksesta epäilty ja uhri tunsivat toisensa. Asiasta tiedottaa Keskusrikospoliisi.

Tilanne Juupajoella alkoi, kun poliisi sai tiedon väkivaltarikostehtävästä tiistaina kello 10:30. Poliisin mukaan epäilty ampui yksityisasunnossa ja ammuttu loukkaantui vakavasti.

Poliisin saapuessa paikalle rikoksesta epäilty mies oli jo poistunut paikalta, keskusrikospoliisi kertoo tiedotteessaan.

Rikoksesta epäillyllä ja poliisioperaatiossa kuolleella on Ylen tietojen mukaan rankka rikosmenneisyys. Hän on aiheuttanut aiemmin kaksi piiritystilannetta ja hänellä on väkivaltarikostaustaa.

Epäilty pakeni autolla poliisia. Hän jäi kiinni takaa-ajon päätteeksi noin kaksi tuntia myöhemmin Ruovedellä. Poliisi käytti piikkimattoa ajoneuvon pysäyttämiseen.

Tapahtumapaikka 66:sella. Tiellä poliisin merkintöjä ja vieressä ulosajojäljet.

Yle kävi paikalla, johon takaa-ajo on mahdollisesti päättynyt. Ruovedellä tiellä 66 Ryövärinkuopan kohdalla näkyi jälkiä auton pysähtymisestä. Kuva: Sanni Isomäki / Yle

Keskusrikospoliisi sanoo, että epäiltyä etsittiin myös Mänttä-Vilppulan alueelta.

Pysäyttämisen jälkeen epäilty ampui poliiseja kohti useita laukauksia. Myös poliisi joutui käyttämään tilanteessa asetta ja epäilty sai tilanteessa ampumavammoja.

Poliisin hätäensiavusta huolimatta rikoksesta epäilty kuoli tapahtumapaikalla. Keskusrikospoliisin mukaan poliiseja ei tilanteessa loukkaantunut.

Keskusrikospoliisi tutkii tapahtunutta väkivaltatekoa muun muassa murhan yrityksenä, tapon yrityksenä, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja ampuma-aserikoksena.

Keskusrikospoliisin rikoskomisario Jussi Luoto sanoo KRP:n tiedotteessa, ettei poliisilla ole tietoa tapahtumiin johtaneista syistä.

Aikaisemmin tiistaina kerrottiin, että poliisin aseenkäytöstä virkatehtävässä tehdään esitutkintalain mukainen esiselvitys. Koska esiselvityksen kohteena on poliisi, tutkinnanjohtajana toimii syyttäjä. Esiselvityksessä syyttäjä arvioi, onko poliisin toiminnasta syytä aloittaa esitutkinta.

Source Link yle.fi