Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5a172db668b3eea7a6244e0d18ab3c2e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kahdella virtahevolla todettiin koronatartunta Belgiassa – Uutisalue

Kahdella virtahevolla todettiin koronatartunta Belgiassa

Belgiassa kahdella Antwerpenin eläintarhan virtahevolla on todettu koronavirustartunta. Eläintarhan edustajien mukaan virtahevot Imani, 14 ja Hermien, 41, ovat mahdollisesti ensimmäisiä lajinsa edustajia, joilta koronatartunta on löydetty.

Virtahevot sairastavat tautia lievänä, sillä kummankin ainoa oire on nuha. Kaksikko on kuitenkin siirretty varotoimenpiteenä karanteeniin.

– Minun tietääkseni kyseessä on ensimmäinen kerta tämän lajin kohdalla. Maailmalla virusta on tavattu enimmäkseen isoilla ihmisapinoilla sekä kissaeläimillä, eläinlääkäri Francis Vercammen kertoi Reutersille.

AFP:n mukaan eläintarhan edustajat painottivat, että Hermien ja sen jälkeläinen Imani eivät vaikuta olevan vaarassa viruksen vuoksi.

Eläintarhan eläimet testattiin viime vuonna, mutta tuolloin niiltä ei löydetty koronatartuntoja. Vercammen päätti kuitenkin testata virtahevot uudelleen nyt, sillä tapausten määrä on noussut Belgiassa ja nuhaoireet viittasivat mahdolliseen tartuntaan.

Koronaviruksen uskotaan siirtyneen alun perin ihmisiin eläimistä, ja tutkimalla on myös todistettu, että se voi tarttua niin ikään ihmisestä eläimeen.

Eläintarhojen asukkien tartuntojen lisäksi maailmalla on raportoitu myös lemmikkien kuten kissojen, koirien ja frettien koronatartunnoista. Runsaasti koronaa on löydetty myös minkkitarhoilta sekä villieläimiltä kuten peuroilta.

Antwerpenin eläintarhassa selvitetään nyt, mistä Imani ja Hermien saivat koronan. Työntekijöistä kukaan ei ole viime aikoina oireillut eikä saanut positiivista tulosta koronatestistä.

Source Link is.fi