Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9305be233916c9fc020b48e1670c0e2e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaisa Mäkäräiseltä yllätyspaluu tositoimiin – nyt hän kertoo, miksi päätyi SM-kisoihin: ”Ei mitään odotuksia” – Uutisalue

Kaisa Mäkäräiseltä yllätyspaluu tositoimiin – nyt hän kertoo, miksi päätyi SM-kisoihin: ”Ei mitään odotuksia”

Kaisa Mäkäräinen nähdään tositoimissa pääsiäisenä, kun hänen kotiseuransa järjestää SM-kisat Kontiolahdella.

Kaisa Mäkäräinen Urheilustudiossa.

Kaisa Mäkäräinen on toiminut aktiiviuransa jälkeen Ylen asiantuntijana. Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Useat suomalaismediat uutisoivat torstaina, että entinen ampumahiihtotähti Kaisa Mäkäräinen palaa kisaladuille leipälajiissaan, kun ampumahiihdon SM-kisat järjestetään Kontiolahdella 30.3.–1.4.

Mäkäräinen, 41, lopetti kansainvälisen ampumahiihtouransa vuonna 2020. Maaliskuussa 2022 hän palasi ampumahiihdon SM-kisoihin Oulussa voittaen yhden SM-kullan (viestistä) ja kaksi SM-hopeaa (pikakisa ja yhteislähtö). Mäkäräinen ei ole kilpaillut ampumahiihdossa kahteen vuoteen.

Kansainvälisen uransa jälkeen Mäkäräinen on kilpaillut myös esimerkiksi SM-hiihdoissa ja polkujuoksussa.

Kontiolahden Urheilijoita läpi uransa edustanut Mäkäräinen julkaisi Instagramin tarinaosiossa torstaina kuvia Kontiolahden ampumahiihtostadionilta. Hän kertoi osallistuvansa viestiin ja ”ehkä pikamatkalle”.

Viesti kisataan lauantaina ja pikamatka maanantaina. Sunnuntaina ohjelmassa on yhteislähtö, jonka lähtölistalta myös löytyy toistaiseksi Mäkäräisen nimi.

Myös Yle Urheilun asiantuntijana toimiva Mäkäräinen kertoo, mistä paluussa on kyse.

– Perisyy on se, että oma kotiseura järjestää SM-kisat.

Ilman Mäkäräisen osallistumista Kontiolahden Urheilijat ei saisi luultavasti naisten viestijoukkuetta kasaan SM-mittelöön. Mäkäräinen kertoo, että viestijoukkue on osittain ”eläkeläisistä” kerätty. Vuosi sitten uransa päättänyt Nastassia Kinnunen joutui vielä viime hetkillä jäämään sivuun.

– Se on lähtökohtainen syy, että olen täällä kotona ja kisat ovat kotiseuran järjestämät. Jos kisat olisivat jossain muualla, niin ihan varmaa on, että en olisi lähtenyt.

Kyse on siis enemmänkin spontaanista osallistumisesta kuin pitkään harkitusta paluusta.

– En ole mitenkään varsinaisesti valmistautunut. Viime viikolla ja tällä viikolla olen käynyt muutaman kerran ampumassa ihan vaan sen takia, ettei tarvitse täysin kylmiltään mennä kisaan.

Kaisa Mäkäräinen med pokal.

Kaisa Mäkäräinen voitti vuonna 2011 MM-kultaa. Maailmancupin kokonaiskisan hän vei nimiinsä kolme kertaa. Kuva: EPA/All Over Press

Yhteislähdön Mäkäräinen jättää väliin ”aika varmasti”.

– Mitä tässä on hiihdellyt, niin en ole siinä kunnossa, että pystyisin hiihtämään kolme päivää putkeen kisoja, tai edes kaksi päivää. Ei tullut talvella paljoa tehoharjoituksia tehtyä. Jos viesti menee kunnialla, saatan olla maanantaina pikakisassa.

– Sanoinkin seuralle, että ottakaa se nimi yhteislähdöstä pois, mutta ei ne vielä ollut ottanut, Mäkäräinen naurahtaa.

No minkälaiset fiilikset nyt kuitenkin on, kun kotiseuraasi pääset auttamaan ja pitkästä aikaa omassa lajissasi kisaamaan?

– No, siis voin sanoa, että kun edellisen kerran olin SM-kisoissa (2022), niin oli aika paljon rennompi ja innostuneempi fiilis. Nyt on ollut sen verta nihkeätä… Täällä on ensinnäkin kauheat vesikelit. Tiedän, että tulee todella raskaat kisat.

– Ei ole varsinaisesti mitään odotuksia. Kun ei ole treenannut niitä varten. Totta kai talvella käynyt lenkillä, kun muilta kiireiltä ehtinyt. Ammunta on sitten yhtä lottoa kuin ennenkin, maailmanmestari murjaisee.

Kaisa Mäkäräinen haastattelee tasavallan presidentti Alexander Stubbia Joensuun torin lavalla.

Keskiviikkona Kaisa Mäkäräisellä oli kunniatehtävä, kun hän haastatteli Joensuun torilla tasavallan presidentti Alexander Stubbia. Stubb ja rouva Suzanne Innes-Stubb olivat maakuntamatkalla Pohjois-Karjalassa. Kuva: Heikki Haapalainen / Yle

Source Link yle.fi