Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3a854f126c6c0bed47fd2389bf5cfec0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaksi miljoonaa lasta paennut Ukrainasta | Verkkouutiset – Uutisalue

Kaksi miljoonaa lasta paennut Ukrainasta | Verkkouutiset

Yli kaksi miljoonaa lasta on paennut Ukrainasta Venäjän aloittaman hyökkäyssodan jälkeen, kertoo Ukrinform.

Asiasta tiedotti Ukrainan presidentin puoliso Olena Zelenska Facebook-päivityksessä. Zelenska kuvaa sodan vaikutuksia Ukrainassa asuvien lasten arkeen.

– Yli kaksi miljoonaa lastamme on paennut maasta. Yli miljoona lasta Ukrainassa opiskelee täysin verkossa, koska vihollinen hyökkää etulinja-alueilla. Ja monilla kouluilla – noin 2 000:lla – ei edelleenkään ole pommisuojaa, Zelenska kirjoitti.

Zelenskan mukaan yli 500 ukrainalaislasta on kuollut sodassa ja yli 1200 loukkaantunut. Venäjä on siepannut jopa 19 000 lasta.

– Venäjän käynnistämä sota kohdistuu tietoisesti lapsiin. Mutta heillä on meidät – heidän aikuisensa. Taistelemme heidän puolestaan, emmekä luovuta heitä sotaan. Joka päivä tuhannet aikuiset Ukrainassa ja ympäri maailmaa hoitavat, vapauttavat vankeudesta, ottavat luokseen perheensä menettäneiden perheitä, rakentavat suojia kouluille, Zelenska totesi.