Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_af258cd1bf985c207ed6eeb1e2f82145, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kalle Rovanperä murskavoittoon Keniassa! Pääsi mukaan komeaan suomalaislistaan – Uutisalue

Kalle Rovanperä murskavoittoon Keniassa! Pääsi mukaan komeaan suomalaislistaan

Kalle Rovanperä voitti Kenian MM-rallin ylivoimaiseen tyyliin. Rovanperästä tuli paremmin Safari-rallina tunnetun kilpailun kuudes suomalaisvoittaja.

Samalla Rovanperä pääsi mukaan komeaan ja menestyksekkääseen suomalaisajajien listaan. Ennen Rovanperää rallin ovat suomalaisista voittaneet MM-tasolla Hannu Mikkola, Ari Vatanen, Juha Kankkunen ja Tommi Mäkinen.

Lue lisää: Jari-Matti Latvala julkaisi kuvan, joka paljastaa totuuden Kenian MM-rallin rajuista olosuhteista

Vuonna 2017 Safari-rallilla ei ollut MM-osakilpailun arvoa. Silloin voittajaksi ajoi Tapio Laukkanen.

Rovanperä, 21, sai ajaa sunnuntain osuudet jo varmistellen. Silti ero Elfyn Evansiin kasvoi sunnuntain aikana liki 20 sekunnilla. Lopputuloksissa Rovanperän ero Evansiin oli 52,8 sekuntia.

Suomalainen ajoi pohja-ajan 15. erikoiskokeella ja oli seuraavalla, ”Helvetin portiksi” nimetyllä pätkällä varmistellen kuudes. Erikoiskokeilla 17 ja 18 Rovanperä nappasi sijaluvut kahdeksan ja kuusi.

– Ajaminen ei ole kovin nautinnollista, yritin vain päästä osuuden läpi. Tiellä on paljon isoja koloja, Rovanperä sanoi WRC:n haastattelussa kolmanneksi viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Safari-rallin päätöspäivän ensimmäinen erikoiskoe jouduttiin perumaan huonon näkyvyyden takia. Järjestäjät keskeyttivät osuuden, kun Hyundain Oliver Solberg jämähti tielle sankan pölypilven keskelle.

Rovanperä johtaa MM-sarjaa ylivoimaisesti ja vankisti Keniassa pistejohtoaan. Rovanperän kovin haastaja MM-sarjassa, Hyundain Thierry Neuville oli rallissa vasta viides.

Source Link is.fi