Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ece2782c70fdf7c76bf6691e8fdff13e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kalle Rovanperän Harri-isä muutti mielensä kutkuttavalla hetkellä ja hyppäsi lento­koneeseen – ”Käänsin kelkkani” – Uutisalue

Kalle Rovanperän Harri-isä muutti mielensä kutkuttavalla hetkellä ja hyppäsi lento­koneeseen – ”Käänsin kelkkani”

Entinen rallin ammattilainen Harri Rovanperä, 56, on ollut tuttu näky MM-ralleissa myös viime aikoina. Hän on ollut useasti poikansa, Toyota-tähti Kalle Rovanperän, 21, tukena MM-osakilpailuissa.

Isä-Rovanperä oli paikan päällä myös viimeksi ajetuissa Belgian ja Kreikan MM-osakilpailussa. Hän oli alun perin sitä mieltä, ettei hän lähde kaukomatkalle Uuteen-Seelantiin, jossa kaasutellaan MM-ralli tällä viikolla. Nyt hän on kuitenkin muuttanut mielensä ja matkustanut pitkän matkan Uuteen-Seelantiin.

– Alun perin tosiaan ajattelin, etten lähtisi, mutta käänsin kelkkani. Ajattelin, että kyllä se on nyt sittenkin lähdettävä kannustusjoukkoihin, Rovanperä kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

Harri Rovanperä (vas.) oli poikansa tukena Kreikan MM-rallissa.

Harri Rovanperä oli alun perin suunnitellut matkustavansa MM-rallia katsomaan seuraavaksi vasta Katalonian osakilpailuun lokakuun loppupuolella. Nyt mies on Uudessa-Seelannissa, jossa MM-rallia kaasutellaan torstaista sunnuntaihin Suomen aikaa.

Kalle Rovanperällä on mahdollisuus napata maailmanmestaruus Uudessa-Seelannissa. Hän johtaa MM-sarjaa 53 pisteellä ennen toisena olevaa Hyundain virolaistähteä Ott Tänakia.

MM-sarjan virallisen pistelaskun mukaan nuorempi Rovanperä voi varmistaa maailmanmestaruuden Uudessa-Seelannissa, jos hän saavuttaa rallista vähintään kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak tai voittaa rallin ja ottaa vähintään seitsemän pistettä enemmän kuin Tänak.

Uuden-Seelannin sorarallin teiden luonnetta voi kuvailla hieman suomalaistyyppisiksi, vaikka reitillä ei olekaan niin paljon hyppyjä kuin Jyväskylän MM-rallissa.

Kalle Rovanperä ei ole aiemmin kilpaillut Uudessa-Seelannissa. Hän on valmistautunut koitokseen muun muassa tutkimalla videoita Uuden-Seelannin oloista.

Rovanperä ampaisee reitille ensimmäisenä ja joutuu auraamaan teitä liukkaasta irtosorasta takaa tuleville. Aurahommissa menee aikaa hukkaan, kun pito ei ole parhaimmillaan.

Lähtökohdat ralliin eivät siis ole aivan helpoimmasta päästä.

– Näin se on. Se pitää vain Kallen lähteä matkaan ja katsoa ajopäivä ja erikoiskoe kerrallaan tilannetta, että miten homma etenee ja kehittyy, Harri Rovanperä ennakoi rauhalliseen tyyliinsä.

Uuden-Seelannin rallin jälkeen kaudesta on ajamatta vielä kaksi MM-osakilpailua.

Source Link is.fi