Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6dcdf2430eac1b60aa42dc39f250b376, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kalle Rovanperän kartturi kuumeni ulosajoa edeltäneestä sähläyksestä – latasi Ylelle: ”Ihan farssi” – Uutisalue

Kalle Rovanperän kartturi kuumeni ulosajoa edeltäneestä sähläyksestä – latasi Ylelle: ”Ihan farssi”

Belgian MM-rallissa rajusti ulosajaneen Kalle Rovanperän kartanlukija Jonne Halttunen kritisoi voimakkaasti rallin järjestäjien toimintaa kuperkeikkoihin päättyneellä toisella erikoiskokeella.

Rovanperän ja Halttusen lähtö pikataipaleelle viivästyi epäselvyyksien takia. Autokunta joutui setvimään lähdön ajankohtaa järjestäjien kanssa kiivaaseen sävyyn.

– Meille pitäisi antaa lähtöaika pätkän lähdössä, mutta sitä ei annettu. Sitten siellä on kaveri, jonka pitäisi seistä auton edessä ja poistua siitä puolta minuuttia ennen lähtöä. Hän vain poistui siitä ja näytti yhtäkkiä, että meidän pitäisi lähteä, Halttunen perkasi Ylelle.

– Samaan aikaan tuli Kaj Lindströmiltä (Toyotan urheilutoimenjohtaja) radiolla infoa, että emme saa vielä lähteä. Tämä sama show toistui vielä moneen kertaan: järjestäjät sanoivat, että lähtekää, kun radiolla tuli tietoa, ettei pätkä ole vielä lähdössä, Halttunen lisäsi.

Lähtölupa heltisi lopulta neljä minuuttia myöhässä.

– Jossain välissä olisi taas pitänyt lähteä, mutta järjestäjä oli vielä kolme sekuntia ennen meidän lähtöaikaa auton edessä ja näytti yhtäkkiä, että nyt voitte lähteä. Ihan farssi, ei tuollaista saisi mielestäni tällä tasolla tapahtua, Halttunen jyrisi.

Jonne Halttunen kuvattuna Suomen MM-rallissa.

Rovanperä otti ulosajon pitkälti omaan piikkiinsä, vaikka järjestäjien sähläys ei hänen mukaansa ”auttanut asiaa”.

– Mutta oli se vähän paska tilanne siinä alussa. Aika monta minuuttia meni säätämiseen ja monta lähtöä mukamas tuli, mitä ei sitten tullutkaan. Se oli hirveää säätöä alussa, mutta ei se noin pitkälle (erikoiskoetta) saa ajamiseen vaikuttaa, Rovanperä sanoi Ilta-Sanomille perjantaina.

Kaksikko selvisi tilanteesta ilman fyysisiä vammoja.

– Siinä oli sellainen lyhyt mutka minulla kirjattu nuotteihin. Ei se ehkä ollut lyhyt, niin liian aikaisin käänsin mutkaan sisään ja mutka jatkuikin. Vähän optimistinen nuotti oli, ja auto aliohjautui, mentiin leveäksi ja siitä sitten ojan päähän,

Source Link is.fi