Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ccf4af8b5b0345d67315af4d0076eafd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kamila Skolimowska kuoli mystisesti 27-vuotiaana – perhe yhä ymmällään – Uutisalue

Kamila Skolimowska kuoli mystisesti 27-vuotiaana – perhe yhä ymmällään

Lääkärit uskoivat, että ilmansaasteet olivat Kamila Skolimowskan hengitysvaikeuksien syynä.

Puolalainen moukarinheittäjä Kamila Skolimowska kuoli traagisesti 15 vuotta sitten 27-vuotiaana. Vuoden 2000 olympiavoittaja kuoli 18. helmikuuta 2009 keuhkoveritulppaan maajoukkueen harjoitusleirillä Portugalissa.

Skolimowskan äiti Teresa Skolimowska kertoi vastikään puolalaismedia Faktille näkemyksensä surullisten tapahtumien kulusta. Hän kertoi tyttärensä jättäneen kuolinpäivänään aamuharjoitukset väliin huonovointisuuden vuoksi.

Myöhemmin Kamila Skolimowskan olo oli kohentunut, ja hän osallistui iltapäiväharjoituksiin, joissa hän pyörtyi äkisti.

– Joukkuetoverit auttoivat häntä heti ja paikalle soitettiin ambulanssi. Siellä hän menetti taas tajuntansa ja ensihoitajat aloittivat elvyttämisen, Teresa Skolimowska sanoo.

Sairaalassa Kamila Skolimowska avasi vielä silmänsä hetkeksi, viimeistä kertaa. Tässä vaiheessa hän ei enää tiennyt, missä oli.

Vanhempien mukaan oireet tyttären keuhkoveritulpasta eli -emboliasta alkoivat elokuussa 2008. Tuolloin moukarinheittäjä kisasi Pekingin olympiakisoissa, jonka finaalissa hän sijoittui viimeiseksi jäätyään ilman tulosta.

– Tyttärelläni oli siellä hirveän huono olo. Hän sanoi pystyvänsä hengittämään vielä jotenkuten huoneessa, mutta kun hän meni ulos, hän ei voinut enää hengittää ja pyörtyi, Teresa Skolimowska sanoo.

Kamila Skolimowska voitti ensimmäisen Puolan mestaruutensa vain 14-vuotiaana. Kuvassa hän kisaa Japanissa Osakan MM-kisoissa vuonna 2007. Kuva: Kai Pfaffenbach / REUTERS

Vanhempien mukaan lääkärit uskoivat hengitysvaikeuksien olevan seurausta Pekingin saastuneesta ilmasta. Skolimowskalle annettiin happea, eikä tarkempia tutkimuksia tehty.

Kamila Skolimowskan palattua Kiinasta kotiin hengitysvaikeudet pahenivat. Vanhempien mukaan hän ei pystynyt kapuamaan yhtä kerrosta ylöspäin portaissa tai edes puhumaan kunnolla, koska hän haukkoi jatkuvasti happea.

Skolimowskan oli tarkoitus mennä kattaviin testeihin helmikuun 2009 lopulla, jotta hengitysvaikeuksien syy saataisiin selvitettyä. Hän kuoli neljä päivää ennen tutkimuksia.

Lääkärien toiminta Pekingin olympialaisissa ihmetyttää edelleen Kamila Skolimowskan vanhempia.

– Vaikka olympialaisissa oli paljon lääkäreitä, kukaan heistä ei uskonut, että kyseessä voisi olla verenkiertohäiriö tai veritulppa, sanoo isä Robert Skolimowski, entinen painonnoston Euroopan mestari.

Robert Skolimowskin mukaan hänen tyttärensä kuoleman jälkeen ”varmaan 20 lääkäriä” sanoi, että kyseessä oli selkeästi keuhkoveritulppa.

– Emme voineet kuunnella sitä. Näiden Pekingin olympiakisojen lääkärien piti olla niin hyvämaineisia, ja heillekö ei tullut edes mieleen tehdä verikokeita? Lapsemme olisi voinut ja olisi pitänyt elää, Robert Skolimowski sanoo.

Kamila Skolimowska vuonna 2006. Kuva: Yiorgos Karahalis / REUTERS

Source Link is.fi