Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a1c8ff28f2f53961290eefacf624b369, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kanadalaiset hakkasivat Leevi Meriläistä armotta – tässä asiassa Nuorten Leijonien maalivahti säväytti: ”Tuntuu olevan vahvuus” – Uutisalue

Kanadalaiset hakkasivat Leevi Meriläistä armotta – tässä asiassa Nuorten Leijonien maalivahti säväytti: ”Tuntuu olevan vahvuus”

Edmonton, Kanada

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue koki MM-turnauksen avaustappionsa kisaisäntä Kanadaa vastaan tiistain vastaisena yönä Suomen aikaa. Kanadalaiset kurittivat Suomea 6–3-lukemin. Kanadan viimeinen maali syntyi tyhjään maaliin.

Suomen maalilla esiintynyt Leevi Meriläinen oli ottelussa hyvässä iskussa, vaikka viisi selän taakse päästettyä maalia voivat hämätä. Leijonavahti venyi kiekon tielle 31 kertaa.

Kanada sai ensimmäisen laukauksensa kohti Suomen maalia vasta neljän minuutin pelin jälkeen. Suomen ja Meriläisen kannalta ottelun ensimmäinen kanadalaiskuti oli katastrofaalinen, sillä se ohjattiin ilmasta Suomen maaliin.

Ottelu oli näin ollen maalivahdille erittäin haastava.

– Kyllähän se on paha paikka, kun tulee paljon pomppuja ja kimmokkeita. Kova matsi oli tiedossa jo ennen peliä, ja peli aaltoili nopeasti päästä päähän, Meriläinen kertaa iltapuhdetta.

Vaikeiden tilanteiden ja torjuntojen lisäksi työtä hankaloittivat sormia kopsutelleet kanadalaiset.

– Kyllä niitä iskuja tuli. Ei sekään yllätys ollut, että sormille tullaan, kun huippupeli käynnissä, veskari tokaisee.

Meriläinen pysäytti Kanadaa vastaan useita läpiajoja ja piti Suomen pelissä mukana torjunnoillaan. Maaleille hän ei voinut mitään.

– Läpiajot tuntuvat olevan mun vahvuus. Siinä ei ehdi paljon miettiä, mitä tekee. Ne ovat tärkeitä paikkoja, onneksi nyt tarttui, vaikkei se auttanut voittoon. Jääkiekko on joskus tällaista, nuorukainen hymyilee.

Nuoret Leijonat kohtaa puolivälierissä Saksan.

Meriläinen kertoo, millainen Suomen puolivälierävastuja oikein on.

– Isoja jätkiä ja pelaavat paljon miehisempää jääkiekkoa kuin esimerkiksi Kanada. Heidän pelaamisensa on myös paljon simppelimpää.

Source Link is.fi