Banner Before Header

Kanadassa poliisi tyhjentää edelleen rajasiltaa Convoy-mielenosoittajista – useita rajanylityspaikkoja tukittu

Kanadassa poliisi pyrkii edelleen tyhjentämään Yhdysvaltoihin vievää rajasiltaa mielenosoittajista. Poliisi kertoi Suomen aikaa sunnuntaina iltapäivästä ryhtyneensä pidättämään mielenosoittajia ja hinaamaan ajoneuvoja.

Ambassador-silta on tärkeä kauppareitti, jonka yli kulkee neljännes Yhdysvaltain ja Kanadan välisestä kaupasta.

Ambassadorin lisäksi myös useat muut rajanylityspaikat ovat olleet suljettuna. Mielenosoittajat ovat tukkineet rajanylityspaikat ainakin Manitoban ja Albertan provinsseissa.

Sadat ihmiset kokoontuivat Ottawan keskustaan

Mielenosoittajia on ollut kokoontuneena myös Kanadan pääkaupunkiin Ottawaan, joka on ollut mielenosoittajien tukkima jo pari viikkoa. Ontarion provinssiin julistettiin perjantaina poikkeustila protestien vuoksi.

Niin kutsuttu Freedom Convoy eli vapaasti suomennettuna Vapaussaattue alkoi maan länsiosasta, josta rekat valuivat kulkueena pääkaupunkiin.

Kanadan Convoy-protesti alkoi alun perin vastalauseena tiukoille testi- ja eristysvaatimuksille, jotka kohdistuvat Yhdysvaltain rajan yli palaaviin rokottamattomiin rekkakuskeihin.

Sittemmin mielenosoitus on kuitenkin muuttunut laajemmaksi koronamääräyksiä ja pääministeri Justin Trudeaun hallitusta vastustavaksi protestiksi

Source Link is.fi