Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_82ec58aafdb3038da492e135e498997a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kanariansaarilla nälkälakko – syynä turismi – Uutisalue

Kanariansaarilla nälkälakko – syynä turismi

Aktivistiryhmä Cabaruas Se Agota aloitti torstaina nälkälakon protestina liikaturismia vastaan.

Turismi on mennyt Kanariansaarilla liian pitkälle. Sitä mieltä ovat paikalliset asukkaat, jotka kertovat joutuvansa muuttamaan kodeistaan liian korkeaksi nousseiden hintojen takia. Lisäksi liiallinen matkailu on aiheuttanut saarilla ympäristövahinkoja, kertoo CNN.

Canarias Se Agota -aktivistiryhmä aloitti torstaina nälkälakon protestoidakseen liiallista turismia vastaan. Aktivistit kehottivat ihmisiä tukemaan lakkoa muodostamalla ihmisketjuja. Ihmisketjujen tarkoituksena on viestiä hallitukselle, että liika on liikaa.

– Kanariansaaret eivät ole halukkaita jatkamaan tulevaisuutensa uhraamista, ryhmä julisti Facebookissa keskiviikkona.

Kanariansaaret ovat jo pitkään olleet turistien suosima lomakohde, sillä Espanjalle kuuluvalla saaristolla on leuto ilmasto ja hyvä sää lähes ympäri vuoden.

CNN:n mukaan Kanariansaarilla on vieraillut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin 16 miljoonaa matkailijaa vuosittain. Määrä on kasvanut rajusti edellisestä tarkastelujaksosta, jolloin turistien määrä oli noin 11,5 miljoonaa vuodessa.

Luonnosuojeluryhmä Asociación Tinerfeña de Amigos de la Naturaleza (ATAN) syyttää paikallisviranomaisia matkailualan hankkeiden hyväksymisestä. Osa rakennushankkeista pahentaa esimerkiksi vesipulaa, sillä muun muassa golfkentät ja uima-altaat vievät valtavia määriä vettä.

ATAN suunnittelee mielenosoitusta lauantaille 20. huhtikuuta.

– On aika vaatia muutosta ja tehdä jälleen kerran selväksi kaikilta saarilta, että Kanariansaarilla on rajansa, ATAN toteaa tiedotteessaan.

Source Link is.fi