Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_66c6a56dbbc27670b43c7f9eeaa32561, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Karkaus­päivän ohjelmisto­vika sulki Uuden-Seelannin bensapumput – Uutisalue

Karkaus­päivän ohjelmisto­vika sulki Uuden-Seelannin bensapumput

Pahimmin vika iski kylmäasemiin.

Huoltoaseman torni tiedotti maksujärjestelmän pimenemisestä Wellingtonissa torstaina. Kuva: Ryland James / AFP

Suuri osa Uuden-Seelannin bensapumpuista pimeni torstaina. Useat yhtiöt mainitsivat syyksi karkauspäivän aiheuttaman ohjelmistovian. Asiasta kertovat muun muassa uutistoimisto AFP ja Uuden-Seelannin yleisradioyhtiö RNZ.

– Ongelma on maanlaajuinen ja koskee kaikkia polttoaineentarjoajia. Kyse vaikuttaa olevan maksunvälittäjän ohjelmistoviasta, koska on 29. helmikuuta, karkausvuosi, Gull-ketjun edustaja Julien Leys sanoi AFP:n mukaan.

Rekkayrityksen omistaja Geoff McCaull valitteli tilannetta RNZ:lle:

– Tämä pitää ratkaista välittömästi, liikenneministerin pitää puuttua peliin ja löytää ratkaisu, koska tämä maa ei pyöri, jos rekat eivät kulje.

Kaikkein pahimmin vika iski kylmäasemiin. Allied Petroleum -ketju tiedotti AFP:n mukaan, että sen miehitettyjä huoltoasemia saatiin palautettua toimintaan ennen kylmäasemia.

BP-ketju puolestaan kertoi RNZ:n mukaan, että sen omilla maksukorteilla ongelmaa ei ilmennyt.

Source Link is.fi