Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9edcb1ed13be1a6ebe684122b504a1bf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Karri Kiven Ässille täystyrmäys, JYPin taskuraketti iski häikäisevän maalin – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina – Uutisalue

• HIFK-Kärpät 4-2 (2-0, 1-1, 1-1)

• Ilves-TPS 2-5 (1-2, 1-1, 0-2)

• JYP-Sport 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

• KalPa-Jukurit 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

• SaiPa-Pelicans 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

• Ässät-Tappara 0-5 (0-0, 0-2, 0-3)

Kierroksen herkkupala pelattiin Nordenskiöldinkadun jäähallissa Helsingin IFK:n ja Oulun Kärppien välillä. HIFK nousi kuskin paikalle heti avausminuutilla, kun Jere Innala vei punaiset johtoon. Kotijoukkueelta maalasivat myös kahdesti osunut Olli Palola ja Miro Väänänen.

Kärppien 1–3-kavennuksen kiskaisi vahvan ottelun pelannut ruotsalaishyökkääjä Petter Emanuelsson. Kolmannessa erässä Mika Pyörälä toi Kärpät vielä maalin päähän, mutta Palola paketoi ottelun laukomalla 4–2-maalin tyhjiin.

Ilves hyvästeli Hakametsän perjantai-iltana kotiottelussa TPS:aa vastaan. TPS ei tunteillut turhia, vaan latoi tylysti kiekkoa pussiin heti avauserässä.

Tulikuuma kultakuuppa Juuso Pärssinen (1+2) ja Markus Nurmi (2+0) veivät turkulaiset 2–0-johtoon jo kuuden minuutin kohdalla. Ilves tuli Santeri Virtasen ja Miro Nallin maaleilla tasoihin hurmoksellisen kotiyleisön edessä. TPS:n voittomaalin viimeisteli Aarne Intonen. Mikael Pyyhtiä (1+2) ja Nurmi kaunistelevat lukemia päätöserässä.

Seuraavan kerran Ilves pelaa kotiottelunsa upouudella Nokia-areenalla ensi viikonloppuna.

Ässät pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajan Karri Kiven alaisuudessa. Suunta ei kääntynyt ainakaan ensimmäisessä ottelussa kivikovaa Tapparaa vastaan. Tappara tyrmäsi Ässät tylyin 5–0-lukemin Isomäessä.

Tapparan suunnannäyttäjät löytyivät jälleen kuumasta ykkösketjusta. Anton Levtchi herkutteli tehot 2+2 ja puolustaja Santtu Kinnunen säesti tehoilla 2+1. Myös Kristian Tanus (1+1) pääsi kahden pinnan kerhoon. Kari Piiroinen, 20, torjui uransa ensimmäisen nollapelin SM-liigassa.

Hippoksella kohtasivat kaksi alavireistä joukkuetta, kun kriisiseura JYP isännöi viisi edellistä otteluaan hävinnyttä Sportia. JYP kairasi toisen voiton putkeen 2–1-voitolla. JYPin voittomaalin teki ylivoimalla Reid Gardiner.

JYPin Jerry Turkulainen kisutteli kierroksen komeimman maalin avauserässä. Turkulainen taiteili lähietäisyydeltä 1–0-maalin näyttävästi jalkojensa välistä.

Sport teki ottelussa kyseenalaisen seuraennätyksen. Sport ehti pelata 228 minuuttia ja 49 sekuntia tekemättä maalia. Kuivan putken katkaisi Emil Johansson, joka teki toisessa erässä 1–1-tasoituksen. Edellinen Sportin ”ennätys” oli 212 minuuttia neljä vuotta sitten.

Kauden neljäskin Savon derby päättyi Jukurien voittoon. Jukurit kaatoi KalPan Niiralan montussa maalein 3–1. Jukurien maalintekijät olivat Simon Stransky (1+1) ja Otto Mäkinen. KalPan 1–1-tasoituksen laukoi ylivoimalla tehopuolustaja Lasse Lappalainen. Jukurien kapteeni Petrus Palmu löi loppulukemat tyhjiin.

SaiPan tappioputki venähti viiteen otteluun, kun Pelicans haki Kisapuistosta 3–0-voiton. Pelicansin voittomaalin teki Jiri Smejkal (1+1), jolle maali oli jo kauden 12:s. Henri Nikkanen ja Antti Tyrväinen onnistuivat maalinteossa päätöserässä. Pelicansin tolppien välissä Emil Larmi torjui kauden neljännen nollapelinsä.

SaiPa painii tällä hetkellä maalinteon kanssa. Sputnikit jäivät toisessa ottelussa peräkkäin nollille. Lisävaikeuksia SaiPalle aiheuttaa maalivahtitilanne. SaiPa joutuu pärjäämään seuraavat 6–8 viikkoa ilman tärkeintä pelaajaansa, ykkösvahti Niclas Westerholmia, joka loukkaantui keskiviikon kierroksella. SaiPa on hankkimassa Westerholmin sairausloman ajaksi uuden maalivahdin.