Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4bd6b69fbcf82ce42740ade63eee2409, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kasper Björkqvist onnistui maalinteossa heti NHL-debyytissään – myös Erik Haula maalasi Bostonille – Uutisalue

Kasper Björkqvist onnistui maalinteossa heti NHL-debyytissään – myös Erik Haula maalasi Bostonille

Suomalaishyökkääjä Kasper Björkqvist onnistui maalinteossa NHL-debyytissään sunnuntai-iltana. Björkqvist vastasi Pittsburghin viidennestä osumasta, kun Penguins otti 8–5-voiton San Jose Sharksista.

Björkqvist heilutti verkkoa jo avauserässä, vain 16 ja puolen minuutin pelin jälkeen. Pittsburgh johti ottelua avauserän jälkeen peräti 6–1 ja Zach Sawchenko korvasi maalilla James Reimerin.

Sharks ei kuitenkaan lannistunut, vaan nousi päätöserässä jopa maalin päähän. Evan Rodrigues pilasi Sharksin nousun iskemällä illan kolmannen osumansa kaksi minuuttia ennen päätössummeria. Bryan Rust viimeisteli loppulukemat 8–5 tyhjään maalin – Rodriguesin tavoin illan kolmannella osumallaan.

Kasper Björkqvist debytoi sunnuntai-iltana jääkiekon NHL:ssä. Kuva: NHLI via Getty Images

Björkqvist, 24, edusti alkukaudesta AHL-seura Wilkes-Barrea, missä hän iski 17 pelaamassaan ottelussa tehot 2+1. Penguins on monien NHL-seurojen tavoin kärsinyt koronapandemiasta, ja suomalaishyökkääjälle tarjoutui paikka lukuisten poissaolojen takia.

Viime kaudella Björkqvist pelasi SM-liigaa lainalla KooKoossa, missä hän teki 44 runkosarjaottelussa tehot 11+15=26.

Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti pelasi maailmanmestaruusjuhliin päättyneissä MM-kotikisoissa vuonna 2016. Vuotta aiemmin hän oli kipparoinut Pikkuleijonat alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa hopealle. Björkqvist debytoi Leijonissa kaudella 2018.

Björkqvist siirtyi Bluesin A-nuorista Yhdysvaltoihin yliopistosarjaan. Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan 2019-2020 hän loukkasi polvensa, ja pelit AHL:ssä jäivät kuuteen otteluun. Loukkaantumiset ovat hidastaneet Björkqvistin kehitystä kohti huippua.

Haula osui Bostonille, Zibanejadille hattutemppu

Myös Erik Haula onnistui maalinteossa Detroitia vastaan. Haula vastasi joukkueensa 2–1-maalista, kun Boston haki Detroitista 5–1-voiton. Osuma oli Haulalle kauden toinen.

New York Rangers oli tyly isäntä Tampa Baylle. Hallitseva mestari taipui toisessa peräkkäisessä tappiossaan Rangersille 0–4. Torstaina Tampa hävisi Panthersille peräti 3–9.

Rangersin sankariksi nousi ruotsalaishyökkääjä Mika Zibanejad, joka onnistui hattutempussa.

Lue myös:

Source Link yle.fi