Banner Before Header

Katso suorana, ketkä kapuavat korkeimmalle – köysikiipeilyn aikuisten SM-kisa ISTV:ssä!

Köysikiipeilyn Suomen mestaruuskilpailut pidetään kisojen alla avattavassa Kiipeilyareena Ristikossa Helsingin Konalassa. Areenaan avautuu Pohjois-Euroopan suurin kiipeilyseinä, joka on Suomen ensimmäinen olympiatason harjoittelu- ja kilpailuseinä. Enimmillään seinällä on korkeutta 18 metriä.

Aikuisten SM-kisojen finaalit alkavat kello 19. Suora lähetys avautuu artikkelin yllä olevaan videoruutuun. Lähetys näkyy vain suorana, siitä ei jää tallennetta.

Alustava aikataulu (lauantai 20.11.2021):

  • Klo 18.45 lähetys alkaa

  • Klo 19.00 kilpailijoiden esittely ja reitin katselmus

  • Klo 19.15 naisten finaali

  • Klo 20.00 miesten finaali

  • Klo 21.00 palkintojenjako

Näin Suomen kiipeilyliiton tiedotteessa kuvaillaan köysikiipeilyn finaalin kulkua:

”Kiipeilyssä kilpaillaan kolmessa lajissa: boulderissa, lead-kiipeilyssä ja nopeuskiipeilyssä.

Köysikiipeilyn finaalissa kilpailijoilla on edessään yksi pitkä haastava reitti, joka kiivetään ns. lead-tyylisesti, eli kiipeilijä vie mukanaan turvaköyttä ja kiinnittää sitä seinällä oleviin varmistuspisteisiin. Pudotessaan kilpailija jää roikkumaan köyden varaan. Kilpailijat näkevät reitin ensimmäisen kerran ennen finaalin alkua, mutta eivät saa katsoa toistensa kiipeilyä. Finaaliin pääsee kahdeksan kiipeilijää. Lähtöjärjestys on karsintakierroksen käänteinen järjestys, joten viimeisenä tulee karsintakierroksen paras kiipeilijä.

Reitintekijät ovat tehneet reitistä sellaisen, että se vaikeutuu ylöspäin mentäessä. Näin parhaimmat kiipeilijät pääsevät pisimmälle. Maksimiaika reitillä on kuusi minuuttia, mutta moni putoaa jo ennen aikarajan täyttymistä reitin vaikeuden vuoksi. Jokainen reitin ote on pisteytetty ja kun kilpailija putoaa (tai aika loppuu) hänen pistemääränsä määräytyy ylimmän saavutetun otteen mukaan. Pisimmälle päässyt voittaa. Köysikiipeilyssä mitataan kiipeilytaitoa, kestävyyttä, voimaa ja ongelmanratkaisutaitoa.”

Source Link is.fi