Banner Before Header

Kauanko Kalle Rovanperä aikoo ajaa MM-rallia? Esitti yllättävän arvion

Rallitähti Kalle Rovanperästä tuli Uuden-Seelannin MM-rallin päätteeksi lajin historian ylivoimaisesti nuorin maailmanmestari.

Toyotan kuski täytti lauantaina 22 vuotta. Ennen suomalaista nuorimpana maailmanmestaruutta oli juhlinut 27-vuotias Colin McRae vuonna 1995.

Rovanperän tyrmäävä nousu rallimaailman huipulle on saanut monet jo vertaamaan häntä WRC:tä edelliset kaksi vuosikymmentä mielin määrin hallinneisiin ja yhä osa-aikaisesti MM-sarjaa ajaviin ranskalaisiin Sebastien Loebiin ja Sebastien Ogieriin.

MM-titteleiden määrässä ennätystä pitää Loeb yhdeksällä mestaruudellaan, mutta tämän ennätyksen jahtaaminen ei ainakaan tällä hetkellä kiilu tavoitteena Rovanperän silmissä.

Rallisivusto Dirtfishin toimittaja tarjosi Rovanperälle ennen Uuden-Seelannin kisaa kaksi hypoteettista tulevaisuudennäkymää, joista valita: joko hän dominoi MM-ralleja seuraavat 20–25 vuotta, tai sitten hän suuntaa uusiin haasteisiin jo neljän tai viiden vuoden päästä.

Rovanperän vastaus oli selkeä.

– Jälkimmäinen vaihtoehto on paljon todennäköisempi kuin ensimmäinen, Rovanperä linjasi.

– Se riippuu vain siitä miltä minusta tuntuu, kuinka paljon nautin tästä lajista ja tietenkin kuinka paljon menestystä saavutan. Kuka tietää, olenko täällä 15 vuoden päästä, mutta nyt minusta tuntuu että tuskin, ainakaan täysipäiväisesti.

Rovanperä on ajanut Toyotan WRC-tallissa vuodesta 2020 saakka. Viime vuoden kesänä hänestä tuli historian nuorin kuljettaja, joka voitti MM-sarjan osakilpailun.

Source Link is.fi