Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_89e9bf4e32b0d0f27f68b06b00aab6dd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Keihäsmies Toni Keräseen, 23, iski Afrikassa mystinen tauti – paino romahti hetkessä: ”Melkein pääsi itku, kun katsoin peilistä” – Uutisalue

Keihäsmies Toni Keräseen, 23, iski Afrikassa mystinen tauti – paino romahti hetkessä: ”Melkein pääsi itku, kun katsoin peilistä”

Keihäänheittäjä Toni Keränen, 23, kärsi keväällä rajusta sairastelusta. Keräseen iski leirillä Etelä-Afrikassa huhtikuun lopussa suolistotauti, joka jäi mysteeriksi urheilijalle itselleenkin.

– Joku suolistokuume tai vastaava, Keränen sanoo.

Taudin aiheuttaneen bakteerin alkuperä oli ilmeisesti vedessä. Etelä-Afrikassa oli ollut kovia tulvia, jotka olivat päässeet sekoittamaan ja saastuttamaan vesijohtojärjestelmän.

– Ei pystytty lopulta selvittämään, että mikä bakteeri oli, mutta joku salmonellan ja lavantaudin väliltä, Keränen kertoo.

Oli tauti mikä hyvänsä, mysteeriksi ei jäänyt se, että oireet olivat hyvin ikävät.

– Molempien päiden tyhjennyshän se justiinsa oli. Parikymmentä kertaa päivässä joutui käymään vessassa. Kroppa meni kuivaksi ja viitisen kiloa lähti painosta reilussa viikossa. Kehossa ei ollut nesteitä jäljellä, Keränen sanoo.

Tilastopajan mukaan hän on terveenä ollessaan 185-senttinen ja 85-kiloinen.

– Välillä melkein pääsi itku, kun katsoi peilistä.

Keihäskarju ei ole ainoa suomalaisurheilija, jolla on ollut vaikeuksia ulkomailta saadun suolistotaudin kanssa. Juoksija Sara Kuivisto kärsi aiemmin tänä vuonna suolistoloisesta.

Lue lisää: Suomen olympiasensaation dramaattisten terveysongelmien syy selvisi – dientamoeba fragilis iski: ”Ikävä vaiva”

Keräseltä meni kuukausi sairastellessa. Antibioottikuuri tappoi kyllä vatsapöpön, mutta samalla vastustuskyky putosi. Keränen imuroi itseensä influenssan ja jälkitautina poskiontelontulehduksen. Koronan hän ehti sairastaa jo ennen vatsatautia.

– Oikeastaan kaikki taudit, mitä voi sairastaa, on sairastettu. Kaikki on kerätty matkaan, hän kertoo.

Nyt hän on ehtinyt pari-kolme viikkoa treenaamaan terveenä ja kovaa. Hän ei ole huolissaan kunnon romahduksesta.

– Ei se lihas kuitenkaan surkastu. Kun sai vähän treeniä alle, niin tiesi, ettei tässä ole hätää.

Limingan Niittomiesten urheilija hioo virettään Petteri Piirosen valmennusporukassa Kuortaneella, jossa mukana ovat myös Toni Kuusela, Janne Läspä ja Teemu Narvi. Lisäksi Oliver Helander treenaa Kuortaneella Tero Pitkämäen kanssa.

Keränen vaihtoi valmentajaa syksyllä ja on tyytyväinen muutoksen.

– On saanut jätkien kanssa vähän tapella treeneissä. Ihan mukavaa pientä naljailua. Se vie eteenpäin, hän sanoo.

Keräsellä on tällä kaudella takana kaksi kisaa, joissa hän heitti 79 metriä molemmissa. Etelä-Afrikassa syntyi huhtikuun alussa ennätys 79,38 ennen kuin bakteeri vei sängynpohjalle.

Keränen kilpailee keskiviikkona Espoon GP-kisassa.

– Tavoite on heittää keihäs mahdollisimman pitkälle. En ole tyytyväinen, jos tulos alkaa seiskalla taas, Keränen kertoo.

Source Link is.fi