Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ede83f33f40a4905a00dba2ef361a480, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kenraalin mukaan tämä on venäläisjoukkojen tärkein tavoite | Verkkouutiset – Uutisalue

Kenraalin mukaan tämä on venäläisjoukkojen tärkein tavoite | Verkkouutiset

Länsimaisella kalustolla varustetut ukrainalaisjoukot eivät ole pystyneet toistaiseksi vapauttamaan miehitettyjä alueita ennakko-odotusten mukaisesti.

Kesäkuussa aloitettu vastahyökkäys läpäisi kovien taisteluiden jälkeen useita Venäjän valmistelemia puolustuslinjoja maan eteläosissa, mutta eteneminen on ollut tuskallisen hidasta. Toivottua läpimurtoa ei ole saatu aikaan.

Yhdysvaltain asevoimien prikaatikenraali Mark Kimmit arvioi Wall Street Journal -lehdessä operaation olleen tähän mennessä pettymys sekä Ukrainalle että länsimaille. Ukraina on sen sijaan onnistunut ohjus- ja lennokki-iskuissa miehitettyä Krimin niemimaata ja Venäjän Mustanmeren laivastoa vastaan.

Toistaiseksi on epäselvää, pystyykö Ukrainan jatkamaan hyökkäysoperaatioitaan talvikaudella. Venäläisjoukot ovat tehneet omia vastahyökkäyksiään muun muassa Donetskin alueella.

– Mitä näemme tällä hetkellä? Hidasta liikettä Bahmutin, Robotynen ja Hersonin lähellä. He jatkavat maahyökkäystä päästäkseen Asovanmerelle, Mark Kimmit sanoo.

Venäjän asevoimien johto on siirtänyt lisäjoukkoja etelään turvatakseen Krimille johtavan maasillan.

– Heidän tärkein tavoitteensa on pitää kiinni nykyisistä puolustuslinjoista niin pitkään kuin mahdollista, kenraali toteaa.

Ukrainalle pyritään lisäksi luomaan painetta pitkän kantaman ohjusiskuilla, joista suurin osa on tehty siviilikohteita vastaan. Talvella kohteena lienee jälleen energiainfrastruktuuri.

– Joten venäläiset todellakin käyvät totaalista sotaa sotilaita ja siviileitä vastaan, Kimmit toteaa.