Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5879b5d2d9c7f42125e164776a8ec3ff, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Keskon pääjohtaja arvioi TS:lle syitä markkinaosuuden laskuun – Uutisalue

Keskon pääjohtaja arvioi TS:lle syitä markkinaosuuden laskuun

Keskon pääjohtajan mukaan hintakilpailu ja verkkaisempi myymälöiden avaamistahti ovat markkinaosuuden laskun taustalla.

Kauppojen markkinaosuuskisassa S-ryhmä onnistui viime vuonna nostamaan osuutensa 48,3 prosenttiin ruokakaupasta. Taakse jäivät K-ryhmä ja Lidl.

K-ryhmän markkinaosuus on laskenut jo pidempään. Keskon uusi pääjohtaja Jorma Rauhala arvioi Turun Sanomissa, että omaa toimintaa pitää nyt tarkastella kriittisesti.

– Voi olla, että hintavetoisessa markkinassa emme ole pärjänneet. Osuudet ovat vuosien varrella vaihdelleet, ja koronapandemian aikana 2020–21 pärjäsimme hyvin, kun esimerkiksi ruuan verkkokauppa kasvoi, Rauhala sanoo Turun Sanomille.

Yhdeksi syyksi markkinaosuuden menetykseen Rauhala arvioi K-ryhmän kauppaverkoston laajenemisen tahdin.

– Verkosto on yksi asia, ja sitä olemme laajentaneet vähemmän viime vuosina. Yksi hypermarket tekee jo pari prosentin kymmenystä markkinaosuuksiin, hän sanoo.

Juuri suuremmat hypermarketit ovat kasvattaneet viime vuosina myyntiään. Markkinatutkimusyhtiö Nielsenin mukaan S-ryhmän Prisma oli kasvun veturi Suomessa.

Source Link is.fi