Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_54bb8227d65c594590c5491019253b6b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
KHL-ottelu pelattiin maassa, jossa on nyt 30 astetta lämmintä – aikeissa perustaa uusi joukkue erikoiseen paikkaan – Uutisalue

KHL-ottelu pelattiin maassa, jossa on nyt 30 astetta lämmintä – aikeissa perustaa uusi joukkue erikoiseen paikkaan

Jääkiekkoliiga KHL:ssä tehtiin perjantaina erikoista historiaa.

Venäläisjohtoisen sarjan huippuottelu Avangard Omskin ja Ak Bars Kazanin välillä pelattiin nimittäin Dubaissa, jossa lämpötila huitelee näin joulukuussakin 30 asteen pinnassa.

Dubaihin vuonna 2019 valmistuneessa monitoimiareenassa käyty kamppailu päättyi Kazanin 3–1-voittoon.

Yleisömääräksi KHL ilmoitti 5 150 katsojaa.

Ei ole salaisuus, että KHL:n aikeissa on laajentua sheikkien öljyrahalla keimailevaan Arabiemiirikuntiin. Suunnitelmat ovat olleet venäläismediassa pinnalla läpi kuluneen syksyn.

Jääkiekkosivusto allhockey.ru kysyi asiasta tuoreeltaan KHL:n puheenjohtajalta Aleksandr Morozovilta.

– Mitä Dubain KHL-joukkueeseen tulee, kaikki riippuu siitä, miten tämän päivän ottelu menee, ja pitääkö paikallinen väestö meistä, Morozov sanoi sivustolle ennen perjantain ottelua.

Vaikka rahalla saa melkein mitä tahansa, ovat olosuhteet iso ongelma jääkiekolle Arabiemiirikuntien kaltaisessa maassa.

– Meillä kesti seitsemän päivää rakentaa jää tänne. Oli paljon ongelmia. Täällä ei ollut jääntekokoneita, joten ne piti tuoda muualta, Morozov kertoi.

– KHL-seuran pitää pystyä noudattamaan kaikkia KHL:n säädöksiä, puheenjohtaja edellytti.

KHL laittoi paljon paukkuja Dubain-vierailuun. Se muun muassa lennätti paikalle ruotsalaisen maalivahtilegendan Henrik Lundqvistin, joka jakeli korulauseita venäläismedialle.

– Jääkiekko Dubaissa on upeaa ja epätavallista. On hienoa, että jääkiekko laajentaa rajojaan. Pidän kaikesta täällä, Lundqvist lausui.

Arabiemiirikunnat ei ole kiekkomaa millään tapaa. Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n maailmanrankingissa se on sijalla 47 edellään muiden muassa Kiinan Taipei, Turkmenistan ja Luxemburg.

Formula ykkösiin Persianlahden maa on saanut tukevan jalansijan, mutta jääkiekon kanssa voi olla vaikeampaa.

Source Link is.fi