Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_235e7810eb8b59f7e0362ef884c10c78, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiina jyrähti USA:n toimista YK:ssa – Uutisalue

Kiina jyrähti USA:n toimista YK:ssa

Yhdysvallat esti tiistaina veto-oikeudellaan YK:n turvallisuus­neuvoston päätös­lauselman Gazan tulitauosta.

Kiina on ilmaissut olevansa ”syvästi pettynyt” siihen, että Yhdysvallat esti tiistaina veto-oikeudellaan YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselman Gazan tulitauosta. Asiasta kertoo Kiinan uutistoimisto Xinhua Reutersin mukaan.

Kiinan YK-edustajan Zhang Junin mukaan Yhdysvaltain toimet lähettävät väärän viestin ja entisestään heikentävät Gazan turvallisuus­tilannetta.

YK:n päätöslauselmassa olisi vaadittu välitöntä tulitaukoa Israelin hyökkäyksen runtelemalle Gazan kaistalle. Yhdysvaltain YK-lähettiläs Linda Thomas-Greenfield perusteli veto-oikeuden käyttämistä sillä, ettei maa voi tukea linjausta, joka vaarantaisi neuvottelut panttivangeista. Yhdysvaltain mukaan päätöslauselma tulitauosta pitää linkittää nimenomaan panttivankien vapauttamiseen.

Zhangin mukaan tulitauon vastustaminen ”ei eroa siitä, että näyttäisi vihreää valoa jatkuvalle teurastukselle”.

Gazalaisten tilanne on kiristynyt entisestään sen jälkeen, kun Israel ilmoitti aloittavansa maaoperaation Gazan etelärajalla Rafahissa.

Gazan ja Egyptin rajalle sijaitsevaan Rafahiin on pakkautunut yli miljoona taisteluita paennutta gazalaista. Israel on käskenyt siviilejä pakenemaan maaoperaation tieltä, mutta Rafahista ei pääse minnekään: raja Egyptiin on kiinni, ja muut osat Gazasta ovat turvattomia Hamasin ja Israelin taisteluiden takia.

Israel on sanonut hyökkäävänsä Rafahiin lähiviikkojen aikana, jos Hamas ei vapauta panttivankejaan.

Source Link is.fi