Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7e0b6c08c55896a092fbb246ac44d57, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiinan sota­koneet rikkoneet jälleen Taiwanin alue­rajaa – Uutisalue

Kiinan sota­koneet rikkoneet jälleen Taiwanin alue­rajaa

Taiwanilaiset pyrkivät pelottamaan suihkukoneillaan pois 49 kiinalaista sotakonetta ilmapuolustusalueeltaan perjantaina, kertoo Reuters.

Taiwanin puolustusministeriö tiedotti aiemmin samana päivänä, että 30 kiinalaista sota-alusta ja -konetta rikkoi Taiwanin aluerajaa ylittämällä maidenvälisen keskilinjan Taiwaninsalmella.

Kiina aloitti Taiwania ympäröivällä merellä suurimmat alueella järjestämänsä sotaharjoitukset koskaan. Harjoitukset alkoivat päivä sen jälkeen, kun Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi oli vieraillut Taiwanissa.

Taiwanilaisten lähteiden mukaan Kiina on tehnyt harjoitusten aikana useita ilmatila- ja aluevesiloukkauksia. Torstaina Taiwanin puolustusministeriö kertoi Kiinan laukaisseen kaksi ballistista ohjusta mereen lähellä Taiwaniin kuuluvia Matsun saaria.

Taiwanin presidentti Tsai Ing-wen sanoi perjantaina, että maan hallitus voi taata kansansa turvallisuuden Kiinan sotaharjoitusten keskellä.

Source Link is.fi