Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ab461ea41308745d8915537de7681cef, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiinan talous jarruttanut odotettua enemmän – keskuspankki kiiruhti hätiin koronlaskulla – Uutisalue

Kiinan talous jarruttanut odotettua enemmän – keskuspankki kiiruhti hätiin koronlaskulla

Kiinan keskuspankki on maanantain kokouksessaan yllättäen laskenut korkojaan. Toimellaan keskuspankki pyrkii tukemaan kysyntää, sillä Kiinan taloudesta saadut tuoreet tiedot kertovat hidastumisesta laajalla rintamalla.

Kiinan tiukat koronatoimet ja kiinteistösektoria ravisteleva kriisi ovat painaneet sekä vähittäiskauppaa että teollisuutta.

Teollisuuden tuotannon kasvuvauhti yllättäen hidastui heinäkuussa 3,8 prosenttiin kesäkuu 3,9 prosentista, kun ekonomistit olivat povanneet kasvun kiihtyvän 4,6 prosenttiin.

Vastaavasti vasta kesäkuussa kasvuun ponnistanut vähittäismyynti kasvoi heinäkuussa vain 2,7 prosenttia. kun odotuksissa oli vauhdin kiihtyminen 5,0 prosenttiin edelliskuun 3,1 prosentista.

Viikonvaihteen tienoon muut tilastot kertoivat nuorisotyöttömyyden kasvaneen ennätyksellisen suureksi, kiinteistökaupan sukeltaneen ja asuntojen hinnanlaskun kiihtyneen.

– Heinäkuun tilastojen perusteella koronasulun jälkeinen elpyminen on hidastanut vauhtiaan ja piristyminen jäänyt hetkelliseksi, avautumisen jälkeiseksi pyrähdykseksi. Samaan aikaan asuntokauppakapina on painanut kiinteistösektorin jälleen alamäkeen, Capital Economicsin Kiinaan erikoistunut ekonomisti Julian Evans-Pritchard sanoo uutistoimisto Reutersille.

Toisella vuosineljänneksellä Kiinan talous pysyi vain niukasti kasvussa, kun Shanghai oli koronasulun piirissä, kiinteistösektori lasketteli ja kotitalouksien kulutus oli vaisua.

Source Link is.fi