Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_38171497942e9e46e497e122b9a26946, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiistanalaista korvavaloa myynyt Valkee konkurssiin – Uutisalue

Kiistanalaista korvavaloa myynyt Valkee konkurssiin

Kirkasvalokuulokkeita valmistanut Valkee on hakeutunut konkurssiin. Oikeusrekisterikeskuksen maksukyvyttömyysrekisterin mukaan Valkeen konkurssihakemus on tullut vireille viime perjantaina Oulun käräjäoikeudessa.

Suomen Asiakastiedon mukaan yrityksellä ei ole tällä hetkellä toimintaa. Maksuhäiriömerkinnöissä näkyy suuri määrä trattaprotesteja muutamasta sadasta eurosta pariin tuhanteen euroon.

Valkeen helmikuussa 2020 päättyneen tilikauden liikevaihto oli noin 568 000 euroa, josta syntyi liiketappiota 718 000 euroa. Myös edeltävinä vuosina yhtiö on tehnyt tuntuvan liiketappion. Vuonna 2017 liiketappio oli liki 1,1 miljoonaa. Samana vuonna Valkee menetti koko osakepääomansa.

Valkee on vuosien varrella saanut runsaasti kritiikkiä siitä, ettei valon vaikutuksesta ihmiseen muuten kuin silmän kautta ole pätevää tieteellistä näyttöä. Oululaisyhtiö on myös saanut Skeptikkojen yhdistyksen Skepsiksen vuoden 2012 Huuhaa-palkinnon.

Yhtiön sijoittajiin kuului aikanaan muiden muassa entinen Nokia-johtaja Anssi Vanjoki. Valkee on saanut myös rahoitusta Tekesiltä, kaikkiaan yli kaksi miljoonaa euroa.

Valkeen konkurssista kirjoitti ensin Helsingin Sanomat.

Source Link is.fi