Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7cb7108911cc7a6a2fa4bfceafc7c0f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kipakka kilpatamma pitää myös valmentajan sykkeen korkealla – ”Ei ole ollut yhtä haastavaa tapausta” – Uutisalue

Kipakka kilpatamma pitää myös valmentajan sykkeen korkealla – ”Ei ole ollut yhtä haastavaa tapausta”

Huippuohjastaja Jarmo Saarelalla ja ammattivalmentaja Mira Lehdolla on totiset paikat keskiviikkona Vermossa.

Pariskunta tuo Hämeenkoskelta maan pääradalla kilpailemaan tallin uuden tulokkaan The Breezen.

Viisivuotias hevonen ei ole mikään raviratojen nössö, vaan varsinainen kuumakalle, tai pikemminkin kuumakerttu. Tammalla on niin tulinen sielu, että Niskavuoren Hetakin kalpenisi sen rinnalla.

Lehto myöntää, että hikisiä hetkiä on piisannut pari viikkoa sitten Hämeenkoskelle muuttaneen kipakan ravurin kanssa. Tallissa asuminen monien muiden hevosten kanssa ei aluksi sopinut tuittupäälle.

– Koska The Breeze oli elänyt edellisessä paikassaan pihatossa, mutta meillä ei sellaista ole, aluksi oli totuttelemista saada se viihtymään tallissa. Tamma vaatii oman rauhansa, ja nyt se on alkanut viihtyä täällä paremmin, Lehto kertoo.

The Breeze on voittanut seitsemän kilpailua.

Omat haasteensa The Breeze on tuonut myös valmennusrutiineihin. Sen kanssa kun asiat eivät etene sormia napsauttelemalla.

– Minulla ei ole kyllä ollut koskaan valmennuksessa yhtä haastavaa tapausta.

– Tamma on ollut myös treenissä kovin erikoinen. Se on kovin meneväinen ja tekee omia jekkujaan. Laitoin hevoselle vetoihin pullarinverkon, jonka avulla se rupesi juoksemaan rauhallisemmin, Lehto kertoo.

Parin viikon tutustumisjakso on paljastanut The Breezestä kuitenkin myös hyviä puolia uudelle valmentajalle. Se osaa juosta vahvasti, kun vain malttaa keskittyä.

– Tammasta kyllä huomaa, että sillä on kykyjä paljon. Sillä on hyvät ohjat.

Kolmas ja tärkein ominaisuus uudesta hevosesta selviää Lehdolle ja Saarelalle keskiviikkona Vermossa. Pariskunnalla ei ole vielä omakohtaista kokemusta sen käytöksestä kilparadalla, mutta omat epäilyksensä heillä on.

Jarmo Saarela yrittää taiteilla The Breezellä hyvän sijoituksen.

Kun ohjastajalta kysyy, onko hän ollut The Breezen kärryillä harjoituksissa, vastaus on napakka.

– En ole, enkä mene! Saarela tokaisee.

Keskiviikkoiltana huippuohjastajan on kuitenkin pakko hypätä The Breezen kyytiin kilpailussa.

Lehto ei odota ensimmäisestä startista suuria, vaikka tamma on voittanut 31 juoksustaan seitsemän ja sijoittunut kuudesti kakkoseksi.

– Keskiviikon lähtö menee varmasti vielä opiskeluksi, ja sen jälkeen olemme viisaampia tamman tilanteesta, valmentaja sanoo.

The Breezen voitto olisi Vermossa jymy-yllätys.

Lehdon mielestä The Breeze on hänelle yhtä vaikea veikattava kuin pelaajillekin.

– Hevosen kolme viime kilpailua eivät ole sujuneet kovin hyvin. Lisäksi lähtöpaikka uloimmalla radalla arveluttaa.

– Jos tamma alkaa painaa päälle, sitä ei voi varmaan ottaa oikein kiinnikään, jolloin sen juoksu voi mennä hankalaksi.

Kävi keskiviikon startissa niin tai näin, kuumakerttu pitää taustajoukkonsa hereillä ja pulssit ylhäällä varmasti jatkossakin.

Source Link is.fi