Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_2dae4ff2a5fffe107f783ec497500a31, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kirurgi amputoi väärän jalan – leskelle vahingonkorvausta 5 000 euroa – Uutisalue

Kirurgi amputoi väärän jalan – leskelle vahingonkorvausta 5 000 euroa

Linzin tuomioistuin Itävallassa on tuominnut hoitovirheen tehneen kirurgin maksamaan 2 700 euron sakon. Kirurgi amputoi epähuomiossa 82-vuotiaan potilaan väärän jalan.

Tuomion mukaan 43-vuotias kirurgi toimi törkeän tuottamuksellisesti aiheuttaen ruumiinvamman.

Hänen piti amputoida potilaan vasen jalka reidestä alaspäin, mutta hän ei tuomion mukaan ollut selvittänyt tarpeeksi hyvin, mitä hän oli tekemässä. Niinpä hän merkitsi oikean jalan leikkausta varten.

Virhe huomattiin itävaltalaisen Kurierin mukaan vasta kahta päivää myöhemmin, kun potilaalle vaihdettiin vaatteita.

Myöhemmin jälkeen potilaalta amputoitiin myös aiottu, vasen jalka.

Potilas kuoli ennen oikeuden istuntoa amputaatioon liittymättömistä syistä. Tuomioistuin määräsi kirurgin maksamaan sakot sekä 5 000 euron vahingonkorvauksen potilaan leskelle kivusta ja kärsimyksestä.

Oikeuden edessä kirurgi kielsi toimineensa törkeän tuottamuksellisesti mutta myönsi ”tehneensä virheen”. Hän huomautti, että leikkauksen valmistelussa ja toteutuksessa oli tehty kokonaisuudessaan useita virheitä. Jostain syystä kukaan leikkaustiimistä ei huomannut kirurgin tekemää väärää merkintää.

Alkuperäinen leikkaus tapahtui toukokuun puolivälissä Freistadtissa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan vaan siitä voi valittaa ylempään oikeusasteeseen.

Sairaala julkaisi tuomion jälkeen lausunnon, jossa se kutsui tapahtunutta traagiseksi virheeksi, joka johtui inhimillisestä virheeksi. Sairaala vakuuttaa selvittävänsä tarkoin, miten näin pääsi tapahtumaan.

Source Link is.fi