Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0e26ef78ca32356eb781b8ee3ea9711a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokoomusmeppi vauhdittaisi EU:n puolustusteollisuutta ja ammustuotantoa | Verkkouutiset – Uutisalue

Kokoomusmeppi vauhdittaisi EU:n puolustusteollisuutta ja ammustuotantoa | Verkkouutiset

Kokoomuksen europarlamentaarikko Henna Virkkunen nostaa esiin huolen Ukrainan tilanteesta. Virkkusen mukaan Euroopan puolustusteollisuutta tulisi vauhdittaa Ukrainan tukemiseksi.

– Vaikka Euroopan unioni ja länsi on ollut ennennäkemättömän yhtenäinen tukiessaan Ukrainaa ja eristäessään Venäjää, tämä ei vielä riitä. Lännen tuki on tähän asti estänyt Ukrainaa häviämästä sotaa. Mutta sota on voitettava, ja se vaatii ison jysäyksen lisäapua. Tähän lännellä on rahkeita, Virkkunen kirjoittaa Uuden Suomen Puheenvuoro -blogissa.

Virkkunen muistuttaa, että EU:n ja Yhdysvaltojen yhteinen talous on 25 kertaa suurempi BKT:lla mitattuna kuin Venäjän talous. Venäjä Virkkusen mukaan käytti sotilasoperaatioihin viime vuonna 100 miljardia euroa, kun Ukraina länsimaiden tuella käytti 80 miljardia.

– Euroopan unionin BKT:sta viime vuonna käytettiin vain 0,1 % Ukrainan sotilaalliseen tukemiseen. Luvut osoittavat, että meidän on tehtävä enemmän, Virkkunen kirjoittaa.

– Ukraina on osoittanut uskomatonta urhoollisuutta. Se voi yhä voittaa sodan, mutta ei ilman Eurooppaa. Tämä on Euroopan yhteinen sota.

Virkkusen mukaan Euroopan puolustusteollisuutta ja ammustuotantoa tulee vauhdittaa. Hän ehdottaa EU:n investointitukien, yhteishankintojen ja jäsenmaiden tiiviimmän koordinaation käyttämistä tähän tarkoitukseen.

– Suomalaiset tietävät kuinka elintärkeää on säilyttää vahva tuki ja konsensus Ukrainan tukemiselle. Sota näkyy hybridioperaatioina ja painostusyrityksinä myös omilla rajoillamme.