Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0116d8e98116da767a3ec883576efee8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokoomuspoliitikko irvaili Marinin ajan valtionyhtiöstä – ”Tyypillinen viime hallitus­kauden hanke” – Uutisalue

Kokoomuspoliitikko irvaili Marinin ajan valtionyhtiöstä – ”Tyypillinen viime hallitus­kauden hanke”

Toimintaan on käytetty kahdessa vuodessa vasta noin 1,5 miljoonaa euroa, HS kertoi, ei poliitikon mainitsemaa 15 miljoonaa.

Hallitus aikoo lakkauttaa osatyökykyisiä työllistävän valtionyhtiön Työkanavan, Helsingin Sanomat uutisoi.

– Ei meillä aivan varmaa tietoa lakkauttamisesta ole, sillä päätöksethän tehdään kehysriihessä, mutta kyllä viesti vakavalta kuulostaa, Työkanavan toimitusjohtaja Sari Nikkola sanoi lehdelle.

Nikkolan mukaan yhtiön alas ajaminen on liiketaloudellisesti omituista, koska kaikki alkuinvestointi on nyt tehty ja toiminta vasta kunnolla alkamassa.

Lakkauttaminen sai myös tukea kokoomuksesta.

– Hallitus aikoo lakkauttaa osatyökykyisiä työllistävän valtionyhtiön. Hyvä näin. Oli hyvin tyypillinen viime hallituskauden hanke, jossa rahaa pumppaamalla yritettiin nostaa työllisyysastetta keinotekoisesti. Maksoi noin 15 miljoonaa ja työllisti noin 15 henkilöä, irvaili kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo viestipalvelu X:ssä.

Yhtiö on vasta pääsemässä alkuun, ja rahaa käytetty toistaiseksi 1,5 miljoonaa, jutussa kuitenkin kerrottiin.

– Jälleen sinulta avaus jossa kaivellaan toisten ”virheitä”. Ei ihme että Suomessa ei asiat etene kun vuorotellen lytätään toisten päätökset. Uskoisin että tuossakin asiassa on hyvinkin monta näkökulmaa, mutta sinulla on vain on/off – näkökulma, kuittasi kuntapoliitikko Hannu Aho (kesk).

Työkanava on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, joka perustettiin Sanna Marinin (sd) hallituskaudella. Sen tehtävänä on työllistää työttömiä, kaikkein vaikeimmassa asemassa olevia osatyökykyisiä. Yhtiön toiminnasta säädetään laissa, joka tuli voimaan vuonna 2022.

Työkanavan toiminta on laissa säädetty rahoitettavaksi 20 miljoonalla eurolla Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineen Suomen-varoista ja lisäksi yhtiölle on varattu 10 miljoonan euron vuotuinen määräraha, jolla tavoitellaan 1 000 henkilön työllistymistä.

Source Link is.fi