Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f3218214f2b92cf3d876cf0e99248763, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Artturi Lehkosen suunnitelma meni nyt pipariksi – Stanley Cupin finaaleista historiallinen turkulaisnäytös? – Uutisalue

Kommentti: Artturi Lehkosen suunnitelma meni nyt pipariksi – Stanley Cupin finaaleista historiallinen turkulaisnäytös?

Artturi Lehkonen ei ole paljon otsikoissa paistattelut. Suomen viime vuosien NHL-tähtiloistossa hän on jäänyt visusti taka-alalle. Ja se on sopinut hänelle mainiosti.

Lehkonen, 26, ei kaipaa huomiota. Hän on kertonut yrittävänsä olla median edessä aina mahdollisimman tylsä, jottei kukaan haluaisi tehdä hänestä juttuja. On toiminut.

Nyt hänen suunnitelmansa varjoissa pelaamisesta on kuitenkin mennyt pipariksi. Lehkonen on nimittäin noussut suureen valokeilaan koko kiekkomaailman huulille.

Ei sentään värikkäillä jutuillaan, vaan peliesityksillään.

Lehkonen ratkaisi toista vuotta putkeen jatkoerämaalilla joukkueelleen paikan Stanley Cupin finaaleihin. Viime vuonna joukkue oli Montreal, nyt Colorado.

Artturi Lehkosen jatkoeräratkaisu villitsi Coloradon.

Tiistaiaamun sankariteko oli silti vain jäävuoren huippu. Lehkonen pelaa upeaa pudotuspelikevättä.

Kuten heti siirtorajan umpeuduttua osattiin jo povailla, Lehkosesta on muodostunut tosipeleissä siirtorajan kovin hankinta.

14 pudotuspeliä, tehot 6+5. Maaleja enemmän kuin kellään toisella suomalaisella, voittomaaleja (3) eniten koko NHL:stä.

Ylistys turkulaista kohtaan on ollut Coloradossa valtaisaa. Ansaitusti.

Pitkin pudotuspelejä niin joukkuekavereilta kuin päävalmentaja Jared Bednarilta on kyselty tämän tästä ajatuksia Lehkosesta. Jos hän itse olisi kuullut kaikki ylenpalttista suitsutusta sisältäneet vastaukset, vaatimattoman ja nöyrän työmiehen korvat olisivat varmasti alkaneet punoittaa.

Muutamia luonnehdintoja luetellakseni: periksiantamaton taistelija, peloton soturi, ääriluotettava tilanteessa kuin tilanteessa, peliälykäs, ratkaisija, yksi NHL:n parhaista karvaajista.

Kaikki nämä on helppo allekirjoittaa. Tiivistyksenä: Lehkonen on likimain täydellinen pudotuspelipelaaja.

– Voisin juuri nyt vaihtaa kymmenen ykköskierroksen varausvuoroa Lehkoseen, Coloradon ykköstähti Nathan MacKinnon ilmoitti tiistaiaamuna.

Suomen noin 60 NHL-pelaajasta löytyy kasapäin Lehkosta näyttävämpiä, taitavampia ja julkisuusarvoltaan kiinnostavampia pelimiehiä, mutta ei luultavasti ketään yhtä hyvin pudotuspeleihin sopivaa pelaajaa.

Eikä tämä ole pelkästään tämän kevään juttu. Lehkonen on aina ollut parhaimmillaan pudotuspeleissä.

Vuosi sitten Montrealin satumaisena finaalikeväänä Lehkonen ei loistanut vielä suuremmin pistetilastoissa, mutta oli yksi tärkeimmistä palasista joukkueessa. Hän pelasi Philip Danault’n johtamassa fantastisessa pimennysketjussa, joka riisui ilta toisensa jälkeen vastustajien ykkösketjut aseista.

Tänä keväänä tehopisteiden ansiosta myös Lehkosen ”näkymätön” loisto on alettu huomioida laajalti.

Vajaan kuuden Montreal-kautensa aikana Lehkonen profiloitui alempien ketjujen työmyyräksi ja alivoiman erikoismieheksi.

Hän jäi kiekkomekassa maineensa vangiksi, eikä Montrealissa osattu oikein enää nähdäkään häntä muunlaisena pelaajana.

Lehkonen pelasi maailman legendaarisimmassa jääkiekkoseurassa Montreal Canadiensissa vajaat kuusi kautta.

Maaliskuun lopun siirto Coloradoon vapautti Lehkosen kahleista nousemaan seuraavalle portaalle.

Kalliovuorilla Lehkonen nähtiin heti alusta alkaen aivan eri valossa.

Hän on pelannut koko ajan Coloradon kärkiketjuissa MacKinnonin tai Mikko Rantasen kaltaisten supertähtien rinnalla kuin supertähtenä itsekin.

Edellä lueteltujen ominaisuuksien ansiosta Lehkosesta on tullut Coloradon tulivoimaisessa hyökkäyksessä hyvin tärkeä osa kärkiketjuja, joiden tasoa hän omalla työmäärällään nostaa poikkeuksetta.

Montrealissa Lehkosta ei nähty vuosikausiin ylivoimalla, mutta Coloradossa sekin on ollut hänelle arkipäivää.

Viimeisimmässä konferenssifinaalissa Lehkonen jauhoi jo MacKinnonin, Rantasen, Cale Makarin ja Gabriel Landeskogin kanssa ykkösylivoimassa.

Lehkosesta on tullut parissa kuukaudessa merkittävä palanen NHL:n suurinta mestarisuosikkia.

Lehkonen on istunut Coloradoon täydellisesti.

Colorado saa vetää henkeä luultavasti reilun viikon verran ennen kuin Stanley Cupin finaalisarja Rangersia tai Tampa Bayta vastaan alkaa.

Kumpi tahansa vastaan tuleekaan, Colorado lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina.

Finaaleista voi olla luvassa historiallinen turkulaisnäytös. Yksikään turkulaispelaaja ei nimittäin ole koskaan voittanut Stanley Cupia.

Ennen kuin joku ehtii siitä huomauttaa, Lehkonen on toki syntyjään entisestä Piikkiön kunnasta, Rantanen Nousiaisista. Yhtä kaikki Turussa molemmat TPS:n kasvatit kesäisin vaikuttavat.

Eikä sen paremmin koko Varsinais-Suomen alueelle ole kuuna päivänä Stanley Cupia pelaamalla tullut.

Suomalaisittain – ja turkulaisittain – NHL-kauden huipennuksessa erityisen hienoa on se, että sekä Lehkonen että Rantanen ovat finalistijoukkueessa todella merkittäviä pelaajia.

Stanley Cupin finaalien turkulaiskattauksen kruunaisi vielä kolmas TPS:n mies Kaapo Kakko, jonka Rangers johtaa Idän konferenssifinaaleita parhaillaan voitoin 2–1.

Kelpaa Aurajoen rannoilla nyt NHL:ää seurata.

Lue lisää: Mikko Rantanen murjaisi aiemmin suomalaisvitsin – pääsi nyt paukuttelemaan henkseleitään: ”Ei tarvitse katua”

Lue lisää: Artturi Lehkonen teki uskomattoman tempun uskomattomassa ottelussa! Vei Coloradon Stanley Cupin finaaleihin

Source Link is.fi