Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fe2713d740138b703662722611bfa463, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Hellepiina herätti kamalan ajatuksen – seuraamme loppu­elämämme viileimpiä EM-kisoja – Uutisalue

Kommentti: Hellepiina herätti kamalan ajatuksen – seuraamme loppu­elämämme viileimpiä EM-kisoja

Kävelijät lyötiin tiistaina jälleen yhteen hellerääkkiin, kun yleisurheilun EM-kisoissa oli ohjelmassa 35 kilometrin kisa. Münchenin ydinkeskustassa kävellyn kilpailun aikana säätiedotteen lämpölukema oli 25 asteessa, mutta asfaltilla, polttavan auringon alla tunne oli varmasti käristyvä.

Kuumuus vaati veronsa. Aleksi Ojala oksensi ja kramppasi, Ruotsin Perseus Karlström oksenteli ja autettiin lääkärin pakeille.

Osa kävelijöistä näytti maaliin tullessaan sisällissodan veteraaneilta. He huojuivat hitaasti puolelta toiselle ja katseet olivat tyhjät.

Heräsi kamala ajatus. Heidän kärsimyksensä vain lisääntyy.

Nämä ovat loppuelämämme viileimmät EM-kisat.

Ainakin tilastollisesti puhuen. Jokainen tämän tekstin lukija on kuullut ilmastonmuutoksesta. Maapallon keskilämpötila nousee. Sään ääri-ilmiöt kuten tappohelteet ja vedenpaisumukset lisääntyvät. Merenpinta nousee.

Nämä ovat faktoja, eivät mielipiteitä. Muistatko vielä Lounais-Saksan tulvat viime vuodelta?

Münchenissä saa maistiaisen siitä, millaisia kesän yleisurheilukisat ovat tulevaisuudessa myös Euroopassa. Aivan aamukisojen ensi tuntien jälkeen pelkästään Münchenin läpinäkyvän katoksen alla istuminen on tukalaa. Jos nesteytyksestä ja energiansaannista ei huolehdi jatkuvasti päivän aikana, alkaa lopulta heittää päässä, kuten minulle kävi kisojen avausiltana.

Berliiniläisnainen, jonka kanssa keskustelin, ei ollut moksiskaan noin kolmenkympin kuumuudesta.

– Berliinissä on 10 astetta lämpimämpää, hän sanoi.

Ei kai siinä. Normipäivä.

Eivätkä suomalaiskävelijätkään kuin kohauttaneet olkiaan kuumuudesta. Japanissa ja Omanissa on kuulemma ollut vielä pahemmat oltavat. Viilennyskeinot kehittyvät ja voihan sitä kilpailla aamuyöllä.

Elisa Neuvonen tosin myönsi, ettei tilanne ole kestävä.

– Se on jälleen yksi hyvä syy taistella ilmastonmuutosta vastaan, lääketieteen tohtori ja Euroopan 10. paras kävelijä sanoi.

Aleksi Ojalalle tiistain kävelykisa oli tuskien taival.

Lue lisää: Aleksi Ojala, 29, oksensi ja ontui maaliin – olisi halunnut jatkaa kilometritolkulla

Lue lisää: Suomen EM-urheilijan kasvoihin ilmestynyt viaton läikkä olikin syöpä­kasvain – lähettää nyt suomalaisille vakavan varoituksen

Lue lisää: Kommentti: Tilasin Münchenissä salaatin ja järkytyin – Mein Gott!

Lue lisää: Yleisurheilun EM-mitalijahti käynnissä – katso tästä aikataulu ja suomalaisurheilijat päivä päivältä

Source Link is.fi