Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b7acbc784d8dc0a496a33a6c1528f199, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Huuhkajat höpötti turhaan ”kasvojenpesusta” hiekkakentällä – keskustelu Markku Kanervasta otti kiehtovia kierroksia – Uutisalue

Kommentti: Huuhkajat höpötti turhaan ”kasvojenpesusta” hiekkakentällä – keskustelu Markku Kanervasta otti kiehtovia kierroksia

Kyllä panokseton ottelu panoksettomalta näyttää.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen harjoitusmaaottelu Viroa vastaan päättyi Huuhkajille 2–1.

Harjoitusotteluksi kääntynyt maaliskuinen tiistai, josta alunperin odotettiin ennen Wales-jatkokarsintavälierää Suomen kaikkien aikojen jalkapalloiltaa, oli lopulta tavallistakin tympeämpi.

Hatunnoston ansaitsee paikalle saapunut yleisö ja jälleen uskollisesti ääneenkannattanut Pohjoiskaarre. Kylmä Olympiastadion ei ollut voitosta huolimatta iloisin paikka.

Suomen kannattajia Viro-ottelussa 26.3.2024.

Pohjoiskaarre yritti urheasti pitää tunnelmaa yllä tiistai-iltana Olympiastadionilla. Kuva: Tomi Hänninen / Chilipictures

Yhtälailla ison hatunnoston ansaitsevat pelaajat, jotka rymistelivät Olympiastadionin ”hiekkakentällä”. Vihreää pintaväriä saanut kenttä on ollut stadionin ahkerien kenttätyöntekijöiden uurastuksen alla, mutta ei maaliskuinen nurmi näyttänyt kuin karulta.

Paljon kertoi se, kuinka hiekka pöllähteli jokaisen pelaajan potkujen ja kiihdytysaskelien alla. Huuhkajien valmennusryhmään kuuluva Toni Korkeakunnas kommentoi suomalaismedialle ottelun alla, että kenttä on ”vihreäksi maalattu hiekkakenttä”.

Kritiikin voi osoittaa Euroopan jalkapalloliitolle Uefalle. Suomessa on vaikea saada nurmea kukoistamaan maaliskuussa.

Onko tämä kasvojenpesu?

Suomalaispelaajat puhuivat vahvasti ennen ottelua eri medioiden haastatteluissa ”kasvojenpesusta” ennen Viro-ottelua. Päävalmentaja Markku Kanerva puhui samaa myös Ylen kentänlaitahaastattelussa ennen peliä. Ja sen jälkeen.

Anteeksi vaan, mutta onko siipirikkoisen Viron voittaminen kasvojenpesu Wales-tappiosta? Joukkueen, josta osa parhaista pelaajista ei lähtenyt pelaamaan Suomea vastaan Puolaa vastaan kärsityn jatkokarsintavälierän tappion jälkeen.

Markku Kanervan haastattelu Viro-maaottelun jälkeen.

”Kasvojenpesu” haihtui terminä myös pelissä ilmaan. Vaikka Suomi hallitsi palloa ja pelin tempoa, olivat taas loppuhetket Viron.

Alex Matthias Tammin puskema kavennusmaali vielä kasvatti Suomen surullista erikoistilannepuolustamisen tuskaa.

Näin syntyi Viron kavennusmaali.

Yle Urheilun asiantuntija Miika Nuutinen luonnehti toista jaksoa EM-karsinnan Kazakstan-kotiottelun kaltaiseksi. Suomi menetti kontrollin, päätyi hyökkäämään vain vastaan ja antoi vastustajalleen mahdollisuuksia hakea maalintekoa.

Maaliskuun ikkuna ja varsinkin Wales-tappio oli Suomelle suunnaton pettymys, piste. Viro-ottelu oli myös vaikeahko, eikä puhdas suoritus.

Katseet kääntyvät tulevaan. Suomen päävalmentajakuvioon liittyen mielenkiintoiset puheenvuorot kuultiin ottelun puoliajalla ja sen jälkeen.

Maalikooste: Suomi–Viro 2–1.

Miten ”Riven” käy?

Suomi putosi kriittisillä hetkillä EM-kisakelkasta ja jäi rannalle. Peliesitykset tiukoissa paikoissa olivat erityisen heikkoja. Juuri siksi Markku Kanervan jatkosta käydään tiukkaa keskustelua. Vaikka Kanervalla on voimassa oleva sopimus tämän vuoden loppuun.

Kanerva kertoi lehdistötilaisuudessa ennen Viro-ottelua, että keskustelee Palloliiton puheenjohtajan Ari Lahden kanssa pääsiäisen jälkeen.

Lahti vieraili Ylen studiossa Viro-ottelun puoliajalla. Mahdollista myös on, että Kanervan aika jatkuu jopa tämän vuoden jälkeenkin.

– Kyllä, se on ihan mahdollista. Mitään päätöksiä sen suhteen ei ole tehty. On sovittu Kanervan kanssa, että kun nämä pelit ovat ohi ja pääsiäislampaat syöty, sitten istutaan alas ja jutellaan kuin mies miehelle, Lahti kommentoi studiossa.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti vieraana. Tässä koko studiokeskustelu.

Hradeckyn tuki oli odotettavissa

Nyt kuitenkin puhutaan siitä, onko Kanerva Huuhkajien luotsi, kun joukkue aloittaa Kansojen liigan pelinsä syksyllä. Sen suhteen hän sai kovan tukijan ottelun jälkeen.

Viro-ottelussa huilannut Suomen kapteeni Lukas Hradecky antoi Kanervalle vahvasti tukensa Ylen studiossa. Hänen mukaansa joukkue luottaa yhä Kanervaan, ja hän halusi tulla ilmoittamaan kantansa Ylen studioon Viro-ottelun jälkeen.

– Tulin tähän korostamaan, että herra päävalmentaja ei ole missään nimessä menettänyt meidän tukeamme ja luottamustamme. Luottamus koko valmennusryhmään ja ennen kaikkea päävalmentajaan ei ole muuttunut mihinkään suuntaan, Hradecky totesi tiistai-iltana.

– Tulemme aina pelaamaan sille päävalmentajalle, joka meitä johtaa. Katsotaan, mitä tapahtuu, mutta ennen kaikkea halusin tulla sanomaan tämän (Kanervan tilanteesta). Se oli toiveeni tässä kohtaa.

Lukas Hradecky ilmestyi Ylen studioon – piti puolustuspuheen Markku Kanervalle.

Jos joltain tällainen tuki oli odotettavissa, se on Hradecky. Joukkuepelaaja, sitoutunut urheilija ja Huuhkajien ryhmän uskollinen jäsen. Kapteeni on nauttinut myös Kanervan suosiota pitkään ja kuulunut myös tämän historialliseen joukkueeseen, joka meni karsinnoista kisoihin vuonna 2019.

Hradecky on varmasti tyytyväinen ja luottaa päävalmentajaansa. On silti pohdittava, kuinka monen puolesta hän puhui, vaikka hän puhuikin koko joukkueesta?

On mielestäni selvää, etteivät kaikki Huuhkajien pelaajista voi olla tyytyväisiä päävalmentajaansa. Osa toivoisi saavansa niitä kaivattuja näytönpaikkoja ja kaipaisivat sitä roolia, mihin he ovat osoittaneet jo maajoukkueessa pystyvänsä.

Kapinaa ei Suomen joukkueen sisällä ei varmasti ole, siihen en usko. Mielenkiintoista olisi kuitenkin tietää, kuinka suunniteltu ja joukkueen yhtenäinen päätös Hradeckyn ulostulo Ylen lähetyksessä lopulta oli.

Source Link yle.fi