Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4e4ffb429bc6ce196ea47124bfa3fa71, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Ilveksen miljoonamiehistö on karmeassa sillassa – KalPan nuoren hyökkääjän kommentti kiteytti täydellisesti yllättäjän meiningin – Uutisalue

Kommentti: Ilveksen miljoonamiehistö on karmeassa sillassa – KalPan nuoren hyökkääjän kommentti kiteytti täydellisesti yllättäjän meiningin

Mestarisuosikki Ilveksen pää pettää ja KalPan itseluottamus vahvistuu, kirjoittaa jääkiekkotoimittaja Sami Hoffrén.

Kuopio

Kevään kovin paukku on yhden voiton päässä. Haastajana puolivälieräsarjaan lähtenyt KalPa otti massiivisen voiton keskiviikkoiltana lähes täpötäydessä Niiralan montussa, kun Ilves kaatui 4–2.

Kevään sensaatioksi noussut KalPa siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon. Ja täysin ansaitusti.

Neljän ottelun otannalla KalPa ja Ilves ovat tarjonneet huippulaadukkaan ja kiihkeän trillerisarjan. Kolme ensimmäistä ottelua ratkesivat vasta ensimmäisessä jatkoerässä, mikä kertoo omalta osaltaan sarjan tasaisista asetelmista.

Keskiviikon neljäs ottelu oli KalPan heiniä ja selvästi ottelusarjan ehjin 60-minuuttinen kuopiolaisryhmältä. Ilves oli ajoittain pahassa mankelissa herhiläismäisesti liikkuneen KalPan kiekkotivolissa.

Trillerimäiselle sarjalle sopivasti nelospelin voittomaalin kiskaisi kaamealla pommilla Matyas Kantner vajaat kolme minuuttia ennen loppua.

Kun on kiertänyt eri paikkakunnilla ja päässyt seuraamaan tiiviisti puolivälieräsarjoja, täytyy sanoa, että KalPan ja Ilveksen ottelusarja on ollut pelillisesti todellinen herkkupala.

Tätä näytelmää kelpaisi seurata täydet seitsemän ottelua. Kokonaan toinen kysymys on, kuinka todennäköistä se on.

Ilves on nyt karmeassa sillassa. Aikainen kesäloma ja katastrofaalinen päätös kaudelle on tappion päässä.

Kauden alusta asti iso kysymys on kuulunut, onko Ilves viimein kasvamassa mestariksi.

Vuoden 2017 konkurssiuhan jälkeen Ilves on noussut vahvasti jaloilleen. Monilla sektoreilla mitattuna Ilveksellä pyyhkii nykyisin mainiosti ja kassa takoo kovaa tulosta.

Ilves on monilla mittareilla suurseura, mutta menestysputkesta ei voi vielä millään puhua. Kaksi pronssia (2022 ja 2023) on ihan hyvä alku, mutta viimeinen askel on jäänyt ottamatta.

KalPan valmennus oli tehnyt kotiläksynsä, ja keltamustat pystyivät vastaamaan komeasti huutoon.

Ilveksen edellisestä mestaruudesta on vierähtänyt aikaa 39 vuotta. Edellisestä finaalipaikastakin 26 vuotta.

Lähes ikuisuudelta tuntuva kuiva putki tuo varmasti oman painolastinsa Ilveksen yhteisön sisällä, mutta tämänvuotiseen joukkueeseen tällaisilla jutuilla tuskin on kovin suurta merkitystä.

Tästä myös päävalmentaja Antti Pennanen on puhunut kauden aikana.

– Me kannamme vastuuta tämän joukkueen suorituksista, ei menneistä, hän sanoi ennen pudotuspelien alkua.

Pennasen valmentamalla Ilveksellä on kuitenkin ristinsä kannettavana. Viime kevään pudotuspeleissä Ilves ei pystynyt kantamaan suosikin paineita ja odotuksia alkuunkaan.

Viime keväänä Ilves tukehtui rumalla tavalla välierissä Pelicansia vastaan. Ilveksen nipussa ei ollut yksinkertaisesti riittävästi ymmärrystä, mitä voittaminen keväällä vaatii henkisesti ja miten ratkaisuhetkillä pitää pelata ja toimia.

Tänä keväänä Ilveksen piti olla parempi ja valmiimpi mestaruusjahtiin, mutta tähtiä vilisevä miljoonamiehistö on ajamassa nyt samaan miinaan.

Ennakkosuosikkina puolivälieriin KalPaa vastaan lähtenyt Ilves hallitsi eriä siellä ja täällä ja loi riittävät määrät maalipaikkoja, mutta ajautui 0–2-tappiolle sarjassa.

Kolmospelin jatkoaikavoitto oli Ilvekselle valtava nimenomaan henkisellä puolella, kun hallinta toi konkreettisen palkinnon. Voittopelissä Ilves sai myös pelillistä yliotetta aggressiivisella karvauspelillä ja vahvalla suorahyökkäyspelillä.

Kaikki voijjaan tuhota, mikä on edessä.

KalPan valmennus oli kuitenkin tehnyt kotiläksynsä, ja keltamustat pystyivät vastaamaan komeasti huutoon keskiviikon nelospelissä. KalPa puolusti sitkeästi keskustaa tukkoon ja otti huolellisen kiekonhallinnan kautta isännän roolin.

Ottelun voittomaalia näytti edeltävän paitsio, mikä kismitti Ilveksen leirissä ottelun jälkeen. Enemmän fokusta kannattaisi kuitenkin siirtää siihen, miksi Ilves oli lopulta niin hampaaton ja pelillisesti alakynnessä nelospelissä.

Keskiviikon ottelu saattoi hyvin olla käännekohta koko ottelusarjalle.

Ilveksen materiaalin laajuudesta ja tähtipölystä on jauhettu kyllästymiseen asti, mutta puolivälieräsarjassa tämä ei ole pahemmin näkynyt.

Paperilla Ilveksen kokoonpano on aivan eri kaliiberia KalPaan verrattuna. Runkosarjassa Ilveksellä oli viisi vähintään 20 maalia tehnyttä pelaajaa, viisi yli 40 pisteen pelaajaa ja sitä rataa.

Materiaali riittää mestaruuden tavoitteluun, mutta kestääkö pää?

KalPa on pystynyt tasoittamaan puntteja vahvan pelitavallisen selkänojan lisäksi kylmäpäisyydellään ja kärsivällisyydellään. Ilves on lähtenyt ihmeen paljon pullistelulinjalle, mikä kielii tietynlaisesta epävarmuudesta ja paineesta.

Nelospelissä hermokontrolli petti pahasti, mikä näkyi jäähysumana. Hermokontrollin lipeämiselle kasvot antoi kakkossentteri Matias Mäntykivi, joka lensi avauserässä suihkuun huitomisesta.

Isku ei ollut tänä keväänä nähtävään mailaviidakkoon peilaten todellakaan raju, mutta täysin tarpeeton pelitilanteen ulkopuolinen teko. Tällaisiin oikosulkuihin ei yksinkertaisesti ole varaa näin kireässä sarjassa.

Kaikesta näkee, että KalPan leirissä usko ja itseluottamus ovat tällä hetkellä kovalla tasolla.

Nelospelin jälkeen KalPan nuori hyökkääjä Andreas Okany tiivisti kuopiolaisjoukkueen meiningin.

– Kaikki voijjaan tuhota, mikä on edessä.

Source Link is.fi