Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fcc5cc21ab1235b1609b29d60dad620b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: NHL-tähdet ja Kerava ovat parasta, mitä Jokereille on tapahtunut sitten Teemu Selänteen nuoruusvuosien – Uutisalue

Kommentti: NHL-tähdet ja Kerava ovat parasta, mitä Jokereille on tapahtunut sitten Teemu Selänteen nuoruusvuosien

Positiivinen kommentti Jokereista?

Kyllä.

Tuntuu hämmentävältä, että sellaisen voi nyt kirjoittaa. Ensimmäistä kertaa todella pitkään aikaan.

Niin syvissä, pikimustissa ja liejuisissa vesissä Jokerit on viime vuodet uinut.

Harry Harkimo onnistui ahneuksissaan käytännössä tuhoamaan Jokerit täysin. Joukkueen ja Ilmalan areenan kauppaaminen venäläisten oligarkkien käsiin on yksi suomalaisen urheiluhistorian häpeällisimmistä luvuista.

KHL:stä poistumisen jälkeen Jokerien ympärillä pyörinyt puuhastelu muistutti huonosti tehtyä slapstick-komediaa, jonka pääroolia näytteli ensin Jari Kurri. Kurrin jälkeen pääpellen rooliin hyppäsi pyytämättä ja yllättäen toinen Harkimo, Harryn poika Joel.

Maailmassa oli vielä hetki sitten tasan kaksi ihmistä, jotka eivät ymmärtäneet, että nimi Harkimo ei sovi millään yhteen Jokerien uuden projektin kanssa.

Surkuhupaisa sumuttaminen loppui, kun molemmat Harkimot viimein tajusivat, että jääkiekkopiirit luottavat heihin nykyään yhtä paljon kuin veneilijät puiseen ankkuriin.

Pohjalta, maltillisesti, pala kerrallaan

Nyt Jokerien uutta nousua rakentaa yhtiö, jossa mukana olevien nimet hivelevät takuuvarmasti faneja ja luovat uskoa tulevaan: Teuvo Teräväinen, Ossi Väänänen, Esa Lindell – ja joukko muita, jotka eivät ole ryvettyneet Jokerien likaisessa lähimenneisyydessä.

Se on parasta, mitä Jokereille on vuosikausiin tapahtunut.

Toinen hieno asia on Kerava.

Kyllä. Kerava.

Entinen huippupuolustaja Ossi Väänänen edusti Jokereita aina pelatessaan Suomessa.

Entinen huippupuolustaja Ossi Väänänen on Jokerien uuden tulemisen keulakuvia. Kuva: Petteri Paalasmaa/All Over Press

Jokerien paluu Suomen jääkiekkokartalle käynnistyy näillä näkymin Keravalta, josta rakenteilla olevalle edustusjoukkueelle löytyi ensi kaudeksi Mestis-peleihin kotihalli.

Mikä tekee Keravasta Jokerien näkökulmasta positiivisen asian?

Keksin montakin vastausta.

Yksi niistä tuli Jokerien kannattajayhdistys Old Chiefsin nokkamies PasiPaveMähöseltä, kun häntä haastateltiin aiheeseen liittyen.

– Noustaan pohjalta ylös ja katsotaan, mihin kaikki (Jokereita) vie, Mähönen lausui.

Ja osui naulan kantaan.

Juuri noin Jokerien uusi tuleminen on rakennettava. Pohjalta, maltillisesti, pala kerrallaan. Ja tietysti ilman Harkimoita.

Kun SM-liigaan jollain aikataululla tähyilevä joukkue aloittaa matkansa Keravalta, ei kukaan pääse tulevaisuudessa kuittailemaan, että ”sieltä se NHL-miljonäärien omistama ostojoukkue tuli jotain ohituskaistaa”.

Ei, ei tullut. Tuli Keravalta.

Keravan jäähallin jää

Täältä Keravan hallista Jokerit aloittaa uutta nousuaan. Kuva: Aino Paloniemi / Yle

”Minä! Me! Ke-ra-va!”

Seuraava syy Keravan oivallisuudelle on, että Jokerien fanien ydinjoukko on tunnetusti tullut Itä-Helsingistä. Eli varsin rouheista oloista. Siihen kuvaan maineeltaan kulmikas Kerava sopii täydellisesti. Kuinka ollakaan, Pasi Mähönen on syntynyt Keravalla!

Ja kun joku jatkossa haukkuu muualta kuin Itä-Helsingistä kotoisin olevia Jokerien kannattajia ”junantuomiksi”, he voivat ottaa sen ylpeydellä vastaan. Kyllä, Keravalta tultiin!

Jos Jokerien uusi tuleminen sujuu hyvin, on selvää, että joukkue pelaa Keravalla vain sen aikaa, kun on pakko. Mutta kuinka hienoa Paven ja muiden Jokerien kannattajien olisikaan vuosien päästä muistella sitä Keravan kautta. Kautta, jolloin kaikki alkoi alusta.

Uusi alku voi tuoda jonkun mieleen myös Jokerien edellisen vierailun Suomen toiseksi ylimmällä miesten jääkiekon sarjatasolla.

Kaudella 1988–89 Jokerit pelasi 1-Divisioonassa (nykyinen Mestis). Joukkueen päätähtenä loisti alle parikymppinen Teemu Selänne. Selänne teki 35 pelissä 69 tehopistettä. Jokerit nousi kauden päätteeksi SM-liigaan. Siitä alkoi Selänteen ja Jokerien häkellyttävä nousu.

1990-luku oli myös Harry Harkimon kulta-aikaa Jokereissa. Hänellä oli kiistaton rooli seuran tuolloisessa menestystarinassa. Valitettavasti Harkimon tuoreimmat ”maineteot” muistetaan Jokerien seurahistoriassa paljon paremmin.

Keravaan liittyen tarjoan vielä lopuksi auttavan käteni Jokerien faneille.

Narripaitojen takavuosien slogan kuului:

”Minä! Me! Jo-ke-rit!”

Pave ja kumppanit, ottakaa ensi kaudella tuon rinnalle vielä toinen versio:

”Minä! Me! Ke-ra-va!”

Source Link yle.fi