Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ff1093e9e59eed5f8e90d0c7fcd2e6af, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Koulukirja väittää ammattiliiton maksavan ansiopäivärahan – kustantaja joutuu korjaamaan | Verkkouutiset – Uutisalue

Koulukirja väittää ammattiliiton maksavan ansiopäivärahan – kustantaja joutuu korjaamaan | Verkkouutiset

Oppimateriaalikustantaja Sanoma Pro on luvannut korjata yläkoulun Yhteiskuntaopin taitaja 9 –kirjaan päätyneen virheen ansiosidonnaisesta työttömyyspäivärahasta.

Kirjassa väitetään, että ammattiliitot maksavat ansiopäivärahan.

– Tärkeä etu ammattiliittoon kuulumisessa on liiton maksama ansiopäiväraha, joka on korkeampi kuin tavallinen työttömyyskorvaus, oppikirjassa kerrotaan koululaisille.

Viestipalvelu X:ssä on ihmetelty kirjan väittämää.

– Miten Sanoma Pro voi levittää lapsille koulukirjoissa tällaisia perättömyyksiä? Eikö koulukirjoissa ole minkäänlaista faktantarkistusta ennen niiden käyttöönottoa? Mikään ammattiliitto ei koskaan maksa euroakaan ansiosidonnaista kenellekään, kirjoittaa kokoomuksen eurovaaliehdokas Jocka Träskbäck.

Todellisuudessa työttömyyskassat maksavat jäsenilleen ansiosidonnaista päivärahaa työttömyyden ja lomautuksen aikana. Valtio maksaa palkansaajakassan maksamista ansioturvamenoista peruspäivärahaa vastaavan määrän ja työttömyyskassa 5,5 prosenttia. Loput ansioturvamenoista maksaa Työllisyysrahasto, jonka osuus katetaan pääasiassa työnantajan ja työntekijän työttömyysvakuutusmaksutuotoilla.

Kokoomuksen tutkimuspäällikkö Antti Vesala on kysynyt kustantajalta, miten väite ammattiliittojen maksamasta ansipäivärahasta korjataan.

Sanoma Pro on vastannut.

– Olemme pahoillamme, että kirjassa on virhe. Olemme parhaillaan uudistamassa kirjaa, joten virhe tullaan korjaamaan samassa yhteydessä.