Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b7fe1ebbe07035704df20f36c494f3a2, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kovat ottelut ja tuntuvat palkkiot vetävät suomalaispainijoita Bundesliigaan – Uutisalue

Kovat ottelut ja tuntuvat palkkiot vetävät suomalaispainijoita Bundesliigaan

Syksyksi Saksan Bundesliigaan ovat starttaamassa Ilmajoen Kisailijoiden seuratoverukset Konsta Mäenpää ja Matias Lipasti sekä Ylä-Tikkurilan Kipinän Tuomas Lahti.

Kevään EM-pronssimies, 130-kiloisissa painiva Mäenpää sai sopimuksen ASV Mainz -seuraan. Hänellä on runkosarjassa 4-5 ottelua ja sitten mahdolliset mitaliottelut.

– Minua kysyttiin Bundesliigaan jo vuonna 2019. Se johtui kai siitä, että voitin sarjani Saksan gp:ssä. Leikkausoperaatioitteni takia Saksa jäi minulta tuolloin, Mäenpää kertoo.

Kuinka isosta palkkiosta on nyt kyse?

– Rahaa saan sen verran, että kannattaa lähteä, Mäenpää sanoo.

77 kilon sarjassa painiva Lipasti on Mäenpäätä avoimempi painipalkkioiden suhteen.

– Jos kaikki menee hyvin, niin tulee tuhansia euroja painirahaa. Se on kyllä tervetullutta tähän konkurssiin, Lipasti murjaisee.

Ottelutuntuma taattu

SC Siegfried Kleinostheimin riveissä painiva Lipasti muistuttaa, että Saksaan mennään ensisijaisesti kovien matsien ja ottelutuntuman takia. Lipasti painii ainakin alkusarjaa, enimmillään kuusi ottelua.

– Minua pyydettiin Bundesliigaan ensi kerran vuonna 2017. Painin tuolloin 66-kiloisissa, ja siviilipainoni oli paljon enemmän, joten se olisi ollut silloin jatkuvaa painojen kanssa vekslaamista. Nyt on syytä todeta, mitä Bundesliiga oikein on, liigan ensikertalainen Lipasti selvittää.

Myös Mäenpää muistuttaa matsien merkityksestä.

– Painijan pitää painia, niin yksinkertaista se on, Mäenpää sanoo.

Selkävaivoistaan kuntoutuva 130-kiloisten Lahti edustaa Bundesliigassa RC CWS Düren-Merken -seuraa.

Source Link yle.fi