Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e8968ce315b7902b6f185b52e706343f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kreikka alkaa sakottaa 60 vuotta täyttäneitä, jotka kieltäytyvät koronarokotteesta – Uutisalue

Kreikka alkaa sakottaa 60 vuotta täyttäneitä, jotka kieltäytyvät koronarokotteesta

Kreikassa aiotaan määrätä koronarokotus pakolliseksi 60-vuotiaille ja sitä vanhemmille, BBC uutisoi. Tammikuun puolivälistä lähtien rokotuksesta kieltäytyneet saavat kuukausittain sadan euron sakon, pääministeri Kyriakos Mitsotakis sanoi.

Sakoilla tuetaan Kreikan terveydenhuoltojärjestelmää, joka on ollut vaikeuksissa sairaaloiden ylikuormittumisen takia.

– Yli 60-vuotiaiden kreikkalaisten… on varattava aika ensimmäiseen rokotukseen 16. tammikuuta mennessä, pääministeri sanoi.

– Heidän rokotuksensa on pakollinen.

Parlamentin on vielä hyväksyttävä toimi, mutta kansanedustajien uskotaan laajasti antavan siunauksensa.

Noin 63 prosenttia Kreikan väestöstä on täysin rokotettuja. Tilastojen mukaan reilu 520 000 ihmistä, jotka ovat täyttäneet 60 vuotta, ovat yhä rokottamattomia.

Kreikka on ensimmäinen EU-maa, joka määrää rokotukset pakollisiksi tietylle ikäryhmälle. Aiemmin Itävalta ilmoitti, että koronarokotuksista tulee pakollisia helmikuussa kaikille.

Mitsotakis sanoi kabinetin tapaamisessa näkevänsä sakon mahdollisuuden ”kannustimena, ei alistamisena”.

– Koin velvollisuuteni olevan kaikista haavoittuvaisimpien puolustaminen, vaikka se hetkellisesti ei heitä miellyttäisi, pääministeri sanoi New York Timesin mukaan.

Source Link is.fi