Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_49910719e4ce169415473659d44f5a58, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Kristian Vesalaiselle NHL-uran toinen maali – Jesse Puljujärvi nostettiin takaisin ykkösketjuun – Uutisalue

Kristian Vesalainen laukoi uransa toisen maalin jääkiekon NHL:ssä, kun Winnipeg Jets kukisti New Jersey Devilsin maalein 8–4.

Vesalainen vei maalillaan Jetsin jo 3–0-johtoon ensimmäisessä erässä. Suomalaislaituri sai kiekon maalin takaa Paul Stastnylta, ja iski kiekon verkkoon.

Vesalainen nostettiin juuri Devilsiä vastaan nelosketjusta kolmosketjuun Stastnyn rinnalle. Laituri kiitti saamastaan vastuustaan ja osoitti aktiivisuutensa.

Yli 12 minuuttia ottelussa pelannut Vesalainen laukoi kaikkiaan viisi kertaa. Määrä on sama kuin marraskuun kymmenessä ottelussa yhteensä.

Vesalaisen maalin jälkeen Devils iski neljä maalia peräkkäin. Joukkue menikin johtoon jo toisen erän alussa kahdella pikamaalilla, kun Nico Hischier tasoitti, ja Ryan Graves vei joukkueen johtoon Janne Kuokkasen syötöstä.

Viimeiset viisi maalia iski kuitenkin Winnipeg. Winnipegin tehokkaimpana loisti Mark Scheifele tehoin 3+1=4. Nikolaj Ehlers iski puolestaan kaksi maalia ja Blake Wheeler avusti kolme osumaa.

Puljujrävi nostettiin ykkösketjuun

NHL:n muissa otteluissa Seattle Kraken voitti Edmonton Oilersin maalein 4–3. Suomalaisista Seattlen Joonas Donskoi ja Edmontonin Jesse Puljujärvi saivat ottelussa syöttöpisteen.

Puljujärvi aloitti ottelun kakkosketjussa Leon Draisaitlin rinnalla, mutta suomalainen nostettiin kolmannessa erässä Draisaitlin kanssa ykkösketjuun Connor McDavidin kanssa.

Puljujärvi on pelannut kaudesta suurimman osan McDavidin rinnalla, mutta laituria on kokeiltu viime aikoina myös muun muassa kolmosketjussa.