Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6d8324fe9dba694472dad6181b68b599, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuumuus ja kuivuus piinaavat Eurooppaa – Ranskassa pulaa juomavedessä ja Britanniassa Thames lyhentynyt – Uutisalue

Kuumuus ja kuivuus piinaavat Eurooppaa – Ranskassa pulaa juomavedessä ja Britanniassa Thames lyhentynyt

Ranska ja Britannia kärsivät kuivuudesta.

Ranskassa sadalla alueella on pulaa juomavedestä ja sitä joudutaan kuljettamaan alueille kuorma-autojen avulla, kertoo BBC.

Veden käyttöä säännöstellään 93 alueella. Lisäksi kastelu on kielletty osassa maata, jotta vettä saadaan riittämään.

Kuivuus heijastuu myös ydinvoimaloihin ja niiden jäähdytysjärjestelmiin.Valtion energiayhtiö EDF on joutunut rajoittamaan osittain ydinvoimalaitosten sähköntuotantoa.

Myös Britanniassa lämpöaallon ja kuivuuden tuomat haasteet näkyvät. Hellejaksojen vuoksi Thames-joen alku on kuivunut ja se on siirtynyt noin kahdeksalla kilometrillä, uutisoi CNN.

Thamesin kuivahtaminen kesäaikaan ei ole epätyypillistä, mutta nykyinen mittakaava on ennennäkemätön.

Britannian eteläosassa heinäkuu on kuivin sitten vuoden 1836. Sademäärä on ollut vain 17 prosenttia keskimääräisestä.

Rajut helteet ovat tuoneet haasteita Eurooppaan kesän mittaan. Britannian hallitus julisti helleaallon kansalliseksi hätätilaksi heinäkuussa.

Kesäkuussa uutisoitiin, että Ranskassa yritettiin viilentää esimerkiksi iäkkäiden ihmisten hoivakoteja suihkuttamalla rakennuksia vedellä.

Source Link is.fi